BOŽO PETROV: HDZ i SDP se trebaju promijeniti – s ovakvima nemamo što raditi

božo petrov

Božo Petrov, potpredsjednik tehničke Vlade i čelnik Mosta, govorio je o današnjem obilježavanju Dana državnosti u Saboru i o aktualnoj političkoj situaciji.

“Mislim da se moramo ponositi s onim što je Hrvatska napravila prije 25 godina i truditi se osvjetlati obraz  svakim svojim djelom. Meni jest sramota što je Sabor bio poluprazan. Ako danas ne mogu doći, što onda mogu učiniti za Hrvatsku?”, rekao je Petrov.

O izjavi Andreja Plenkovića, koji je rekao da je spreman i na razgovor s Mostom, Petrov je rekao: “Govoriti hipotetski i bilo kakve kalkulacije nemaju smisla, zadirati u procese bilo koje stranke nema smisla. Ja se nadam da će izabrati kvalitetno vodstvo, i da će to biti demokratski HDZ. To bih preporučio i SDP-u.”

“Što se tiče Karamarka, spominjali smo da ukoliko postoji sukob interesa, da takva osoba, bez obzira o kome se radi, nema pravo biti u izvršnoj vlasti. To je standard koji tražimo od samoga početka da se dovede. Nadam se da će hrvatski građani to prepoznati”, dodao je Petrov.

Na protekloj sjednici Vlade nije mogao biti, kaže, iz privatnih razloga, pa se ispričao. Rekao je i da je to prvi put da je izostao sa sjednice u šest mjeseci. “Vlada je funkcionirala uvijek, jedna vlada ne može činiti niti stranku niti vladu”, kazao je.

O izjavi Ivana Vrdoljaka da je glas za Most glas za HDZ kaže: “Glas za HDZ je glas za SDP i obrnuto, oni su savršeno funkcionirali zadnjih 6 mjeseci, sve odluke su bile pasivnim ili aktivnim putem njihov dogovor. Oni su ti koji su dobro funkcionirali za razliku od funkcioniranja Vlade. Svi smo svjedoci razloga zbog čega se to dogodilo. Kad gospodin kaže da je glas za Most glas za HDZ, mogu reći da je glas za HNS glas za konzultantske tvrtke, glas za vrlo sumnjive imovinsko-pravne poslove u Slavoniji, glas za HNS je i glas za razdjelnike, ima tu puno glasova”, kazao je Petrov.

Dodao je da se velike stranke trebaju promijeniti, ukoliko misle surađivati s Mostom. “S ovakvim HDZ-om, ovakvim SDP-om, s ovakvim vodstvima nemamo što raditi”, zaključio je Petrov.