BOŽO PETROV: Ako HDZ daje priliku da Orešković ostaje premijer, mogu i dati ostavku

božo petrov

Božo Petrov održao je konferenciju za medije u Banskim dvorima i govorio o aktualnoj političkoj situaciji u Hrvatskoj.

“Određeni pojedinci su povukli niz ishitrenih poteza. Danas pred tim ljudima stoji odgovornosti. Oni bi trebali odlučiti hoće li ova vlada konačno dobiti pravu priliku ili će se na kraju dogoditi da idemo na nove izbore.

Za nas postoje te dvije opcije. Naravno, ako će nam dati konačno pravo i priliku, onda je prvi potez opoziv opoziva Oreškovića. To je mogućnost da se kriza riješi. Ili to ili novi izbori, gdje će se mogućnost preslagivanja dati u prave ruke a to su birači.

Danas kad se vidi ono na čemu smo inzistirali da je na kraju Povjerenstvo potvrdilo, ja na sebi ne vidim nikakve krivice. Ako će trebati platiti tu cijenu, ako će HDZ bio da se sačuva ova Vlada ja morati otići, ja ću to učiniti.

Postoje dvije opcije: Ova Vlada na čelu s Oreškovićem ili novi izbori. Ja sam spreman dati ostavku ako će to tražiti HDZ, kao cijenu da Orešković ostane predsjednik Vlade. Danas se vidi da na sebi nosim nikakvu krivicu. Nama u MOST-u nije stalo do fotelja, meni je svejedno na kojem sam mjestu.

MOST će donijeti odluku hoće li potpisati za raspuštanje Sabora u sljedećih 24 sata. Odlučit će Nacionalno vijeće. Čujemo razne priče o kupovini, odnosno prebačajima s jedne na drugu stranu. Saborski zastupnici MOST-a danas su potpisali papir, i sutra ćete znati što smo odlučili.

Negativna je percepcija nastala zbog krize koja je nastala. Ona nije uvjetovana svim članovima Vlade, nego individualnom neodgovornošću. Još jednom pozivam sve HDZ-ovce da u ovim trenucima pokažu odgovornost.”

 

Komentiraj