BOŽINOVIĆ NAJAVLJUJE OŠTRIJE MJERE: U Zagrebu bi one mogle vrijediti za određena područja – tamo gdje je žarište

Sa 542 nova slučaja zaraze u Hrvatskoj epidemija koronavirusa srušila je sve rekorde, pa Nacionalni stožer priprema nove oštrije mjere, a detalje su dogovarali i na sastanku s premijerom Andrejom Plenkovićem i s predstavnicima Stožera Grada Zagreba.

“Poduzimamo sve kako bi se organizacijski prilagodili izazovima i u tom smislu nam je Grad Zagreb od iznimnog značaja. Razgovarali smo i o mjerama koje će područni uredi, vijeća gradske četvrti predlagati Nacionalnom stožeru, tako da nastavljamo s radom. Gradski stožer se sutra sastaje s Vijećima gradskih četvrti, a zbog prijevoza uslijed Dana Svih Svetih”, kazao je ministar Davor Božinović, kako piše Dnevnik.hr.  

“Predstoje nam veliki izazovi zbog okupljanja, a izazov je i blagdan Svih Svetih. Sutra je sastanak na kojem ćemo vidjeti kako organizirati prijevoz zbog blagdana”, rečeno je nakon sastanka, a Božinović ne isključuje mjere po kvartovima uslijed pogoršanja epidemiološkog stanja u Zagrebu. 

“Ukoliko je žarište u nekom dijelu Zagreba donosit ćemo mjere koje će biti usmjerene lokalno”, kazao je. “Postoje mjere koje će se primjenjivati u Gradu Zagrebu, a koje su nacionalnog karaktera i idućeg tjedna ćemo vas informirati. Učinit ćemo sve da ne bude novog lockdowna, gospodarstvo mora ići dalje, djeca trebaju ići u školu”, dodao je. 

Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je da se pripremaju odluke o ograničavanju javnih okupljanja i nošenju maski u svim zatvorenim prostorima. “Učinit ćemo sve da izbjegnemo karantenu i lockdown”, izjavio je nakon sastanka ravnatelj HZJZ Krunoslav Capak.

Podsjetimo kako je Zagrebu danas zabilježeno rekordnih 126 novooboljelih.