BOŽICA ŽILIĆ: Iznenađeni smo, osjećamo se diskriminirano – nitko nas ništa nije pitao

“Nažalost, nitko nas ništa nije pitao. Kao sindikat smo odmah po kreiranju rade skupine zatražili dopunu odluke jer je neprihvatljivo da niti jedan sindikat predškolskog odgoja ne sudjeluje u radnoj grupi. Nažalost, odgovora na to nema”, kazala je gostujući na N1 Televiziji Božica Žilić, predsjednica Sindikata obrazovanja, medija i kulture, o osnivanju radne skupine.

“Iznenađeni smo, osjećamo se vrlo uznemireno i diskriminirano i smatramo da je to neprihvatljivo, tim više što je Radovan Fuchs čovjek iz struke. Tih grešaka smo imali i prije, s prošlom ministricom, a očito se iz grešaka nije ništa naučilo.”

Žilić smatra da su preporuke prijeko potrebne i za roditelje i za djelatnike u sustavu kako bi se mogli pripremiti za početak nove školske godine.

“Roditelj mora znati i biti siguran, ljudi u sustavu moraju biti pripremljeni kako bi mogli odgovoriti roditeljima. Ako radna grupa napravi ove mjere, a vjerujem da hoće, kao sve moguće scenarije, vi morate dati prostora ustanovi da se prilagodi. I nemojmo se zavaravati da svega imamo dovoljno i da sve štima. Ovo je sustav obrazovanja i u pitanju su zdravlje i sigurnost djece i zaposlenih, nema prostora za improvizaciju”, istaknula je Žilić za N1.