BIVŠI MINISTAR PAVIĆ: Uplatio sam 7000 kuna na račun Ministarstva za poklone koje sam kupio

Bivši ministar Marko Pavić osvrnuo se na napise o medijima o poklonima koje je na kraju mandata kupovao za ministre EU-a na račun države.

Na Facebooku je napisao da je zbog uvreda kojima je izložen posljednjih dana, iz vlastitog džepa na račun Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije uplatio 7.000 kuna. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

“Želim se osvrnuti na natpise u medijima punim insinuacija i uvreda na osobnoj razini o protokolarnim poklonima kojima sam se zahvalio kolegama ministrima zaduženima za koheziju te predstavnicima Europske komisije i Europskog parlamenta s kojima sam u zadnjih godinu dana intenzivno radio na hrvatskom predsjedanju te planiranju novog Višegodišnjeg financijskog okvira 2021.-2027.

Iznos protokolarnih poklona bio je 7.071,59 kuna. Iako je moja namjera bila dobra i podržavala je dobru diplomatsku praksu zbog insinuacija i uvreda na osobni račun kojima sam izložen zadnjih dana iznos od 7.071,59 kuna uplatio sam na račun Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i odlučio protokolarne poklone financirati iz vlastitih sredstava te više nemam namjeru o tome polemizirati u medijima.

U srijedu 22. srpnja prisegnuo sam za zastupnika u Hrvatskom saboru i poslu saborskog zastupnika želim se u potpunosti posvetiti, a u svom radu posebno ću se fokusirati na europske teme”, napisao je Pavić na Facebooku.

Slučaj sada već bivšeg ministra komentirali su novi ministri u Vladi, ali nisu bili previše rječiti.

“Mislim da ćete dobiti priopćenje od glasnogovornice ministra Pavića”, poručila je ranije ministrica regionalnog razvoja Nataša Tramišak.

“Ne bih to komentirao nemojte se ljutiti “, rekao je ministar prometa Oleg Butković.

“Mi imamo svoje darove u ministarstvu vanjskih poslova, to su protokolarni darovi”, istaknuo je ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman.

Komentiraj