BITKA ZA SVAKI GLAS: Biden povećao prednost u Nevadi – Trump tuži i traži da se tamo zabrani brojenje

I dalje traje napeta utrka za novog, 46., predsjednika SAD-a. Stožer Donalda Trumpa od suca traži zaustavljanje prebrojavanja nevažećih glasačkih listića.

Tvrde da su im prijavljene brojne nepravilnosti, među kojima i dojave da su “glasali” mrtvi i ljudi koji su se odselili iz okruga Nevada.

A baš u Nevadi je Joe Biden povećao svoju prednost na oko 12.000 glasova.

“Podnosimo zahtjev Federalnom okružnom sudu ovdje u Las Vegasu. Tažimo pomoć, sudski nalog i pravnu zaštitu. Molimo suca da, temeljem svih nepravilnosti, zaustavi brojanje nepropisnih glasova”, rekao je jedan od pripadnika Trumpovog izbornog stožera.

Nevada nosi šest elektorskih glasova i upravo bi ona mogla pomoći Trumpu. Kako bi nastavio utrku Trump mora osvojiti Georgiju i Arizonu ili Georgiju i Nevadu, nakon što su američki mediji objavili da je Biden pobijedio u Wisconsinu i Michiganu.

Trumpova kampanja je uložila žalbu na brojanje glasova u Georgiji. Tužili su jer su rekli da brojači manipuliraju glasovima. Kada ih je sud tražio dokaze, nisu imali nikakve, pa je tužba odbačena.

Sud u Pennsylvaniji donio je odluku prema kojoj promatrači Trumpove kampanje smiju stajati malo bliže i gledati prebrojavanje glasova. Međutim, isto tako su naveli kako oni nisu zamijetili nikakve nepravilnosti u prebrojavanju.

Odgovori