BIK NAPAO VLASNIKA: Muškarac (38) kod Gračaca teško ozlijeđen – bori se za život

Jesu li se ljudi zamjerili bikovima? Mogli bismo se to zapitati nakon što vijesti o napadima bikova na ljude sustižu jedna drugu.

Podsjećamo, prije dva dana u Brnazama kod Sinja, dok ga je trenirao za kooridu, bik je skočio na vlasnika i ozlijedila ga, a jučer se nemili događaj zbio i u okolici Gračacu.

U mjestu Kijani kod Gračaca bik je teško ozlijedio 38-godišnjeg vlasnika kojega je Hitna prevezla u Gospić, gdje se u tamošnjoj bolnici liječnici bore za njegov život. Prema dosad dostupnim informacijama nesretni čovjek je zadobio višestruke ozljede opasne za život, piše agroklub.com.

Zadarska policija u suradnji s veterinarskom inspekcijom provodi istragu u kojoj će biti utvrđeni detalji ove nesreće.

Zašto bikovi napadaju vlasnike razlozi su uglavnom nepoznati. Ali, dobri poznavatelji domaćih životinja, ističu da ih se ne smije provocirati, a mogu agresivno reagirati i ako stignu na nepoznat teren, što se događa na koridama.

“Bikovi nisu opasne životinje. Svaka životinja može postati opasna jer svaka ima svoju narav, ima ćud koja se ne mora uvijek manifestirati, ali i može“, izjavio je doktor veterine Antun Žebčević, komentirajući jedan slučaj prije nekoliko godina.

Što je bio okidač i razlog za napad u Kijanima pokazat će istraga koja je u tijeku.