BERNARDIĆ ODGOVORIO JANDROKOVIĆU: Njonjo je Plenkovićev rektalni alpinist

Život u Hrvatskoj vratio se u gotovo potpunu normalu. Rat između HDZ-a i SDP-a žestok je kao i prije korone, provokacije i uvrede pljušte sa svih strana.

Izvor: Media servis

SDP je predstavio svoj Paket interventnih mjera u području socijalne zaštite, no zanimljiviji dio konferencije za medije bio je onaj u kojem je Davor Bernardić govorio o incidentu u Okučanima, kada je prije dva dana predsjednik Zoran Milanović napustio obilježavanje obljetnice akcije Bljesak zbog toga što su dvojica muškaraca imali majice s HOS-ovim grbom i sloganom Za dom spremni.

Podsjetimo također da je HDZ jučer objavio fotografiju Bernardića s HOS-ovim znakovljem u pozadini. Sve to se događa jer Plenković pokušava doći do glasova desnice, kaže predsjednik SDP-a. “Milanović je postupio ispravno jer su provokatori pokušali iskoristiti državni protokol po nalogu Plenkovića”.

Nije Bernardić štedio ni predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića.

“Dakle ako se Plenković skriva iza svog rektalnog alpinista Gordana Jandrokovića, ako tri dana ne govori i nije dao odgovor na to što on misli o pozdravu ‘Za dom spremni‘, vidite i sami da ministar vanjskih poslova Grlić Radman nema komentara, ako se Plenković skriva iza Njonje i razno raznih njonja, dopustite da se mi u SDP-u ne skrivamo”.

I kada smo pomislili da smo nešto krivo čuli, Bernardić je ponovno udario. “Plenkovićev rektalni alpinist Njonjo, dopustite da se na njega osvrnem, poznat je po tome što na najbolji i najživlji mogući način prakticira taj rektalni alpinizam kod svakog novog predsjednika HDZ-a.”

Razlog sazivanja konferencije bio je SDP-ov Paket interventnih mjera u području socijalne zaštite. Bernardić kaže da je Vlada prekasno reagirala na situaciju u vezi koronavirusa te stoga dodaje da Hrvatskoj prijeti gospodarska katastrofa. Vlada ne brine o najugroženijijma, a to su prije svega umirovljenici i korisnici socijalne pomoći, rekao je Bernardić.

“Čime tražimo da se osigura zaštitni dodatak od 750 kuna mjesečno za umirovljenike s malim mirovinama i korisnike socijalne pomoći u vremenu trajanja krize. Kao i da se ove dvije skupine stanovništva oslobode plaćanja RTV pretplate, jer im je televizor često jedini prozor u svijet.”

Ugrožena su i djeca, smatraju u SDP-u. “Stoga SDP u saborsku proceduru šalje upravo Zakon o dječjem doplatku kojim tražimo povećanje osnovice od 50 posto čime ćemo osigurati u startu da dječji doplatak po djetetu bude veći između 100 i 150 kuna ovisno o kategoriji u koju djeca spadaju.”

PISALI SMO:

GORDAN JANDROKOVIĆ: Predsjednik SDP-a je nedovoljno sposoban, pa je Milanović preuzeo vodstvo ljevice –  čitajte OVDJE.