BERNARDIĆ NEŠTO POJASNIO: Ovo je njegov “Manifest za slobodu satire”

davor bernardić

Nakon što su njegove objave na društvenoj mreži Facebook posljednjih dana izazvale zbunjenost kod mnogih koji ga prate, predsjednik SDP-a, Davor Bernardić danas ih je pojašnjavao.

Statusi u kojima šef najveće oporbene stranke pita npr. “Tko vam je bolji: Oliver Frljić ili John Oliver?” zatekli su mnoge i većini ostali nejasni.

Stoga je danas prilikom obilježevanja Dana mimoza u Zagrebu upitan da sve skupa malo pojasni.

“Drago mi je da smo postigli cilj, vratili fokus javnosti na ono što je bitno”, rekao je Bernardić dodavši da se radi o kampanji za spas satire.

“Satira je tek sredstvo kojim želimo poručiti da u Hrvatskoj nema slobode javnog govora i da je na obliku najgori mogući oblik cenzure. Poskupljuje struja, poskupljuju živežne namirnice, poskupljuje cijena života, Hrvatsku je napustilo u prošloj godini 60 tisuća ljudi, a na djelu su samo “fake news”, samo lažne vijesti”, rekao je.

Na kraju je ponovio i pitanje koje ga je ovih dana obilježilo:” Postavljam pitanje, ako je u Hrvatskoj sve super, ako se proračuni puni, BDP raste – di su pare?”, kazao je Bernardić.

Podsjetimo, SDP-ov lider odnedavno ima novog stručnjaka za PR. Riječ je i Siniši Jagodiću koji je niz godina bio savjetnik bivšeg hrvatskog predsjednika Stipe Mesića.

Na Facebooku je Bernardić napisao:

Ovo je manifest za slobodu satire i slobodu govora!
Satira se satrati ne smije!

1. Satira nije mržnja

2. Mržnja nije cool (nemojte mrziti)

3. Svatko ima pravo stvarati i shareati satiru

4. Svatko može biti satiriziran

5. Lobodno društvo treba slobodnu satiru

6. Hrvatski su boji i od najboljih svjetskih satiričara

7. Dajte im da govore. Nemojte ih cenzurirati.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/bernardicdavor/posts/1682411315115772″ bottom=”30″]

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!