BELJAK JOŠ O THOMPSONU: Evo što kaže o svom jučerašnjem istupu

beljak, twitter

Jučer sam se na Twitteru osvrnuo na fašista koji mi je pokvario dan. Svi su u njemu odmah prepoznali Marka Perkovića Thompsona. To, očito, nije slučajno – oglasio se danas čelnik HSS-a Krešo Beljak.

Svjestan da je svojim istupom možda i pretjerao, u nastavku svoje objave na Facebooku Beljak kaže:

Primio sam stotine uvredljivih poruka. Ali, primio sam još više poruka podrške.

No, pogriješio sam. Način na koji sam to napisao nije primjeren u javnom prostoru. Nije primjereno da sam to uopće napisao jučer. Nisam se trebao nijednom riječi osvrnuti na ništa drugo osim na senzacionalni uspjeh naše nogometne reprezentacije.

Međutim, želim naglasiti da ovo nije bio napad na Marka Perkovića Thompsona osobno nego moj bunt prema politici koja nas razdvaja i hrani mržnjom još od Drugog svjetskog rata.

U glazbeni opus gospodina Perkovića ne ulazim, isto tako niti u ukus onih koji slušaju njegove pjesme.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

No, radi se o pjevaču čiji su koncerti zabranjeni u mnogim zemljama svijeta zbog ideologije od koje se nikad nije ogradio niti je osudio. Fašizam je najveće zlo koje se dogodilo čovječanstvu i ne postoji „ali“.

Hrvatska zaslužuje bolje i nikome se ne bi smjelo nametati što će slušati u trenucima najvećeg nacionalnog ponosa. Stihovi koji vrijeđaju bilo koga ne mogu biti domoljubni, ma koliko se netko trudio prikazati drugačije. Domoljublje i patriotizam ne znači i ne smije značiti mržnju prema drugim nacijama ili sunarodnjacima koji misle drugačije.

Dovesti čovjeka koji razdvaja nije trebao biti imperativ. Bez obzira tko o tome odlučivao. To bi u konačnici bilo u interesu i jednih i drugih i trećih, prije svega zbog sigurnosti da naša djeca više nikad neće morati ratovati.

No, sretan sam što je Hrvatska pokazala svoje pravo lice. Misija onih koji su htjeli da se u glavnom gradu Hrvatske uzvikuju sporni pozdravi, da se veliča pobijeđeni zločinački režim – NIJE USPJELA.

PISALI SMO:

BELJAK O THOMPSONU MEĐU VATRENIMA: Nabijem i njega i sve fašiste! – čitajte OVDJE.

beljak, faksimil

Komentiraj