BANGOURA PORUČUJE: Dobro došli kući Todoriću – vi predsjednik, Sanader premijer!

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Hamed Bangoura, naš poznati poduzetnik i čelnik političke platforme Alternativa 101, iznio je svoj sud o tome kako vidi puštanje na slobodu Ivice Todorića, kao i status svih onih koji su do sada imali problem s našim sudovima.

Na Facebooku je Bangoura napisao:

Za razliku od većine građana u ovoj državi, ja sam vam iskreno sretan što je g. Todorić na slobodi i što još ima dobrih ljudi koji su mu pomogli da se brani sa slobode. Sretan sam i zbog Sanadera, Vidoševića, cijelog HDZ-a, svih ostalih političkih stranaka, političara, rodijaka i ortaka. Žao mi je g. Kutle i g. Mamića što se ne mogu vratiti u Hrvatsku, pa evo ovim putem molim da im se dopusti povratak. Molim da prestane suđenje i g. Bandiću, Horvatinčiću i svima kojima se desetljećima sudi, jer stvarno nema smisla za taj cirkus. Da se ne muče više ni jadni novinari postavljajući uvijek jedna te ista pitanja, jednim te istim odvjetnicima i njihovim klijentima, a sve s jednim te istim rezultatom.

Evo da sam novinar pitao bih g. Devčića (glasnogovornika suda), što znači “Mjera opreza oduzimanja putovnice?” Uključuje li ona i oduzimanje osobnih iskaznica? Naime s njima se isto može lijepo putovati Europom, čak bolje nego s dvojnim državljanstvima, a nekako sumljam da se ikome više i na granicima da provjeravati dokumente tako velikim Hrvatima. Zato, a u duhu nadolazećih blagdana, predlažem da na Božićno jutro cijela Hrvatska zapjeva Zvončiće, a kardinal Bozanić uz predsjednicu, premijera, te predsjednika Vrhovnog suda, da kolektivni oprost svih grijeha, svima koji su ikad uzeli više od milijun eura građanima RH.

Poseban oprost za one koji su uzeli 5 i više milijuna, a onima koji su prešli 50 milijuna da se da zlatna hrvatska putovnica, status počasnih građana svojih gradova i mjesta i počasni doktorat iz ekonomije. Za one koji su pak uzeli 100 i više milijuna toliko im drage valute, da se dodijeli imunitet i uz sva dvojna državljanstva koja imaju, neka im se dodijeli i treće po želji. Onu bakicu koja je krivo prešla cestu, dedicu koji se švercao u tramvaju i ovog od 78 godina što je pokušao lažirati dobitnu srećku kako bi si priskrbio 1000 kuna protupravne imovinske dobiti, locirati, uhititi i procesuirati u najbliži zatvor. Sve one koji su otišli iz Hrvatske, a za blagdane se vraćaju kući, posjetiti svoje roditelje i onemoćale djedove i bake, uhapsiti na granici kao izdajnike svog naroda. Znam da si mislite da sam poludio, ali ako bolje razmislite shvatiti ćete da nisam. Dobro došli kući g. Todoriću i “U Boj, U Boj, za narod svoj!” Vi predsjednik, Sanader premijer!

Komentiraj