BANDIĆ PORUČIO UHLIRU: “To je isto kao da moja baba govori o penjanju na Mt. Everest”

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ne odustaje od rušenja ministrice obrazovanja Blaženke Divjak.

Izvor: Media servis

Tvrdi kako krši zakon, a kamen spoticanja su udžbenici te tableti.

“Znate zašto mi inzistiramo na tome? Zato što je projekt besplatnih udžbenika projekt stranke rada i solidarnosti i zahvaljujem se premijeru što je to prepoznao, prihvatio i za godinu, dvije će sva djeca u Hrvatskoj imati besplatne udžbenike. A ministrica je htjela prevariti i premijera i gradonačelnika i to neće proći. Onaj tko svjesno krši zakon ne može imati povjerenje. To ne znači da rušimo Vladu. Ne, mi ne rušimo Vladu”, rekao je gradonačelnik.

Suradnju s kolegicom Divjak komentirao je i ministar prometa Oleg Butković.

“Čujte, ja s kolegicom Divjak imam dobar odnos, korektan. Nemamo baš nekih prevelikih zajedničkih tema, imamo nešto. Nisam s njom imao nikakav problem. Ovo konkretno stvarno ne mogu komentirati jer zaista ne znam o čemu se tu konkretno radi, nisam proučavao taj slučaj” izjavio je Butković.

Bandić je u ratu s HNS-om i oko zagrebačkih mostova. Tvrdi da oni nisu opasnost za građane.

“Ne postoji, neka radi inspekcija svoj posao, a gradonačelnik svoj”.”Ja vama odgovaram da su građani sigurni, da su mostovi sigurni. Dali ste mi šlagvort da obiđem sve mostove zajedno s vama u narednih deset dana” rekao je Bandić.

Napao je državnog tajnika u Ministarstvu graditeljstva Željka Uhlira koji je prije nekoliko dana utvrdio da su mostovi opasni te da Grad Zagreb ne ispunjava svoje obveze po pitanju održavanja istih. Kada izgubiš izbore onda ideš za tajnika, rekao je Bandić te dodao da je Uhlir pravnik koji je prije nešto godina radio kao referent u gradskoj upravi.

“To je isto kao da moja baba govori o penjanju na Mt. Everest”