BANDA NE MIRUJE: Dok čekamo kaznu UEFA-e, divljaci prijete novim prekidom protiv Španjolske

navijači, huligani, euro

Po novim prijetnjama koje dolaze čini se kako huliganima koji žele naštetiti hrvatskoj reprezentaciji i igračima još uvijek nije bilo dosta. 

Podsjećamo, prije susreta protiv Čeha na društvenim mrežama osvanuo je plan napada i način na koji su divljaci namjeravali “uništiti” reprezentaciju u Francuskoj.

Što su obećali – to su na žalost i ostvarili. A sada već društvenim mrežama kruže novi planovi. Riječ je o utakmici protiv Španjolske u Bordeauxu koju naši igraju u utorak. Plan je na svojoj Facebook stranici objavila Torcida Split 1950, koja ima solidan broj pratitelja. Uz objavu stoji i komentar: “Evo je čovik dojavia još jedan plan! Bit će i pojačanja od U.V.”

Tu je i plan stadiona Nouveau Stade de Bordeaux na kojem se vide iscrtani neki pravci s tribina prema travnjaku.

Bez obzira radi li se o prijetnji ili blefu, valja biti na oprezu i poduzeti sve što je moguće.plan

Podsjetimo u 86. minuti protiv Češke uporabom pirotehnike, huligani s dijela tribine na kojoj su bili smješteni hrvatski navijači provocirali su prekid. Na teren je palo nekoliko baklji i topovski udar koji je eksplodirao u blizini jednog od vatrogasaca. Potom je uslijedila i međusobna tučnjava na tribinama.

Prekid je na sreću bio privremen. Mark Clattenburg nije prekinuo utakmicu, ali Hrvatsku čeka teška kazna UEFE zbog novoga huliganskog izgreda navijača.

Jer, reprezentacija je već kažnjena i s igranjem domaćih utakmica bez gledatelja u sljedećim kvalifikacijama za SP 2018.

Hrvatska će odgovarati i za rasizam. UEFA-ini promatrači su zabilježili i takvo neprimjereno ponašanja, pa su i to uvrstili u disciplinski postupak.

UEFA-ina odluka znat će se u ponedjeljak 20. lipnja.