ASTRONOMSKE ZARADE: Pogledajte što je sve stekao Boris Vujčić, guverner HNB-a

Guverner Hrvatske narodne banke, Boris Vujčić, ažurirao je imovinsku karticu kod Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa. 

U posljednjih godinu dana, Vujčić je došao u posjed stana u Zagrebu veličine 92 kvadrata, a koji se procjenjuje na oko dva milijuna kuna.

Nešto manje od toga procijenjena je kuća u Sabunikama kod Zadra, oko 1,5 milijuna kuna te livada u Kutini procijenjena na 120 tisuća kuna. Ipak, sve je to dobio darovnim ugovorom od svoje majke, javlja RTL.

Vujčić je prvi put prijavio i štednju pa je tako u godinu dana uštedio 110.180,54 eura i 468.506,63 kune.

Prijavljen je i primitak u iznosu nešto većem od 500 tisuća kuna. Ustvari, to je nagrada Izvršnog odbora Mađarske narodne banke kao priznanje za profesionalne uspjehe i životna postignuća pojedinaca. Naglasak je na zaslugama za uspješan proces integracije Hrvatske u Europsku uniju, a osim lijepih riječi, nagrada je bila novčana. Iznosila je točno 511.020 kuna.

Ako pak se pitate koliku plaću ima guverner HNB-a, onda će vas ovaj podatak možda i šokirati. Uzmimo za primjer premijera Andreja Plenkovića. Njegova je plaća nešto više od 23 tisuće kuna. Kod Vujčića je taj iznos puta dva i još dvije tisuće što dovodi do brojke od 48 502 kune. Povećanje je to za 13 tisuća kuna u odnosu na kolovoz 2018. godine.

Imovinsku karticu možete pogledati OVDJE.