ANKA MRAK TARITAŠ: Samovolja HDZ-ovog Stožera postaje ozbiljna nacionalna ugroza

“U situaciji u kojoj imamo nekoliko tisuća novozaraženih dnevno, bolnički kapaciteti se pune, a zdravstveni sustav je pred kolapsom, samovolja HDZ-ovog paratijela postaje ozbiljna nacionalna ugroza” poručila je Anka Mrak-Taritaš, predsjednica GLAS-a.

Prenosimo priopćenje u cijelosti.

“Nacionani stožer je u Varaždinskoj županiji na prijedlog županijskog stožera zatvorio sve ugostiteljske objekte,sportske dvorane, zabranio sva javna okupljanja na zatvorenom i ponovno napravio iznimku, ovaj put za vjerska okupljanja, nakon što su prošli tjedan iznimno dozvolili okupljanje nekoliko tisuća ljudi u Vukovaru.

Takvo političko licemjerje Stožera i Vlade nije novost jer Crkvi i skupinama koje HDZ-u tradicionalno nose glasove svojim odlukama podilaze od samog početka epidemije. Osim što su takve odluke nepravedne i nezakonite jer stavljaju građane u nejednaki položaj, što ne može biti dozvoljeno ni u izvanrednim epidemiološkim uvjetima, postaju sve veća opasnost i za njihovo zdravlje.

Stalnim iznimkama za posebno odabrane Stožer i Vlada potpuno su srozali povjerenje građana u zdravstvenu i epidemiološku opravdanost odluka koje se donose. K tome, iznimke su i izravno epidemiološki opasne, na što Stožer i Vladu konstantno upozoravaju liječnici i medicinsko osoblje te ugledni znanstvenici i epidemilozi.

U situaciji u kojoj imamo nekoliko tisuća novozaraženih dnevno, bolnički kapaciteti se pune, a zdravstveni sustav je pred kolapsom, takva samovolja HDZ-ovog paratijela više nije samo licemjerno politikantstvo, na kakvo smo od HDZ-a navikli, nego postaje i ozbiljna nacionalna ugroza.”

Komentiraj

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *