ANDREJ PLENKOVIĆ: Razgovarat ću s Pupovcem i vidjeti koji su stavovi njegove stranke

Premijer Andrej Plenković u Karlovcu je komentirao aktualna politička događanja.

Izvor: Media servis

Osvrnuo se na ukidanje imuniteta bivšem ministru Lovri Kuščević, ali i izjavu SDP-ovca Gordana Marasa da je odgovornost i na njemu.

“Mandatno-imunitetno povjerenstvo će donijeti rutinsku odluku kakva je uobičajena u ovakvim situacijama. Vidjet ćemo što će biti od svega toga. Plačljivko ponovno plače. SDP ima okvir koji se zove – korupcija, lopovi i sve ostalo što godinama spominju uz HDZ. Druga tema su ideološke teme, a to su jedine teme oko kojih oni mogu bilo što artikulirati. Postignuća Vlade u kojoj je sjedio taj plačljivko su takva da bi bilo bolje da se ne javljaju”, kaže Plenković.

Na pitanje treba li se predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac ispričati zbog izjave da je Hrvatska faktor nestabilnosti u regiji, odgovara:

“Ja sam se očitovao o tim temama na sjednici Vlade. Razgovarat ću s gospodinom Pupovcem da vidim kakvi su stavovi nadležnih tijela njegove stranke.”

Ponovio je da je potrebno da predstavnici manjina budu uz parlamentarnu većinu te da je nužno za zdravu političku kulturu tolerantno ozračje.

O izjavama predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović koja je Pupovcu poručila da mu je Zagreb glavni grad, a ne Beograd, kaže:

“Mislim da je ona kazala što misli o tome i ne vidim da bih ja trebao biti komentator njezinih riječi. Čuli ste ih.”

Osvrnuo se na pripreme za predsjedanje Hrvatske Eruopskom unijom…”Pripremamo ministre i državne tajnike da dobro odrade posao koji je važan za Europu i za Hrvatsku, a pritom jačamo otpornost hrvatskoga gospodarstva”, kaže premijer.

Premijer je najavio da će razgovarati s prosvjetarima koji u četvrtak prosvjeduju na Markovu trgu. “Uvijek sam za dijalog”, zaključio je premijer.

Komentiraj