ANDREJ PLENKOVIĆ: Policija mora reagirati na povike “Za dom spremni”

Podijelite članak

Premijer Andrej Plenković jutros se susreo s gradonačelnikom Opatije Ivom Dujmićem, a nakon sastanka komentirao je sve aktualne teme pa tako i povik “Za dom spremni”, koji se mogao čuti od strane pripadnika HOS-a na proslavi u Kninu, te na koncertu Marka Perkovića Thompsona u Splitu.

Izvor: Media servis

“Koliko ja shvaćam, policija stalno ponavlja da bez obzira na brojne aktivnosti koje oni poduzimaju, to ne završi uvijek kako su oni mislili. To je više stvar prakse u trenutku, ali policija kada smatra da je došlo do prekršaja, mora reagirati.”

Govoreći o slabijim turističkim rezultatima za srpanj, Plenković je rekao da će smanjenje stope PDV-a pomoći tom sektoru, ali i da je jedan od razloga oporavak konkurenata.”Turske, Egipta ili drugih koji su na južnoj strani ili na istočnoj obali Mediterana, obzirom na sigurnosne probleme koje su imali, da bi se vratili na brojeve i intezitet turističkih brojeva, puno toga subvencioniraju.”

Još jednom se dotaknuo svečanosti u Kninu.

“Cijela proslava 24. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja, mislim da je bila dostojanstvena s porukama, govorima i ozračjem u Kninu.”

Komentiraj