ANALIZE MOBITELA: Što su pretraživali navijači koji su završili u grčkim zatvorima?!

Mediji u Grčkoj objavili su prve rezultate analiza mobitela koji su oduzeti od hrvatskih navijača koji su uhićeni nakon teške tučnjave oko stadiona AEK-a prošlog tjedna.

Tvrde kako je na screenshotu jednog od ekrana vidljiva je kompletna povijest pretraživanja u Google Maps aplikaciji, kao i cijela ruta kojom se njen vlasnik kretao – od stana u Ateni, sve do stanice u Irini. Portal SKAI navodi kako su BBB-ovci djelovali planski i prema uputama, dok istražitelji vjeruju kako bi završetak obrade mobilnih podataka mogao rasvijetliti tko je pozvao huligane i tko su organizatori napada.

Isti portal objavio je i nove snimke iz kojih je, tvrde, vidljivo da su hrvatski huligani na lijevom ramenu nosili oznake za raspoznavanje tijekom tučnjave, prenosi Novi list.

Mediji objavljuju i novu tezu koja bi mogla dodatno zakomplicirati istragu o identitetu ubojice 29-godišnjeg Grka Michalisa Katsourisa – on je smrtonosni ubod navodno dobio na mjestu koje nije pokriveno kamerama, “što su napadači znali”.

Portal Protothema piše kako je i dalje u tijeku provjera video materijala, ali policija još nije uspjela doći do trenutka kobnog uboda. Krug sumnjivaca sada se fokusira na osobu s tetovažom na vratu i rukama, kako bi se makar utvrdilo tko je Katsourisa tukao drugim predmetima. Policija se nada kako bi iz analize snimke mogli razlučiti odjeću koja bi dovela do identifikacije ubojice.

Danas bi trebali biti objavljeni i rezultati usporedne DNK analize optuženika i žrtve. No problem koji bi mogao nastati je, sumnja se, da su tragovi kompromitirani jer je ubodenom Katsourisu više ljudi priteklo u pomoć čime su potencijalno kontamirani i ugroženi tragovi. Od 105 osoba u zatvoru 98 je hrvatskih državljana koji su raspoređeni u 16 različitih zatvora po Grčkoj.