ALEMKA MARKOTIĆ: Situacija s koronavirusom u Hrvatskoj je stabilna

U sklopu Klinike za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ u Zagrebu koja se obnavljala sredstvima Fonda solidarnosti Europske unije otvorena je nova Ljekarna, a ministri graditeljstva i zdravstva Branko Bačić i Vili Beroš obišli su zgradu Patologije.

Izvor: Media servis

Ravnateljica je komentirala i novi rast oboljelih od koronavirusa o kojemu se ovih dana pojačano govori u brojnim medijima.

Ministre je ugostila ravnateljica Klinike za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ Alemka Markotić.
“Mi smo kroz prihvaćeni način obnove kojega smo donijeli na Vladi RH odlučili napraviti veliki iskorak. Kroz tu obnovu objekti će biti podignuti na višu razinu, a ne samo obnovljeni”, poručio je ministar Bačić.

“Mislim da je najbolji dar za rođendan Klinike ova modernizacija sustava koja odgovara modernim izazovima. Vi ste vidjeli danas jednu od najmodernijih obdukcijskih sala i dvorana u srednjoj Europi, podignuta je razina bio zaštite i bio sigurnosti na treći level”, poručio je Beroš.

“Ova ljekarna, kao bolnička ljekarna je specifična, jer je jedina koja ima lijekove za bolesnike sa HIV-om i hepatitisima sa specijalnom terapijom”, istaknula je Markotić. Markotić je na pitanje novinara o ponovnom rastu oboljelih od koronavirusa poručila da je stabilizacija stabilna. “Malo se bilježi trend povećanja, ali samo u broju oboljelih, a ne hospitaliziranih ili umrlih. Takva je situacija trenutno i diljem Europe. Imamo i jednu novu varijantu omikrona, koja ima više mutacija nego dosada. No, nema podataka da bi ta varijanta uzrokovala težu klinički sliku ili da cjepiva ne djeluju”, rekla je Markotić.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!