ALEKSIĆ ZAVAPIO: Imamo glupaču od države, jesmo li i sami za to krivi?

Bivši saborski zastupnik Goran Aleksić nastavlja svoju nesebičnu borbu za sve one koji su na neki način prevareni od banaka u slučajevima kredita u švicarskim francima.

U svojoj objavi na Facebooku Aleksić postavlja vrlo zanimljiva pitanja i nudi malu analizu:

IMAMO GLUPAČU OD DRŽAVE, JESMO LI I SAMI ZA TO KRIVI?

Zamislite da država pomogne svim potrošačima koji imaju pravo na tužbe zbog CHF-a i nezakonite kamate besplatnim pristupom sudovima, i proaktivnom ulogom gdje bi država poučavala sve opljačkane građane koja su njihova prava.

I neka onda tuži 200.000 ljudi, mada na tužbe ima pravo možda čak i 400.000 ljudi (125.000 CHF i još 300.000 ostalih valuta samo za kamatu + ulazne i izlazne naknade).

200.000 x 5.000 prosječnih sudskih troškova i PDV-a po jednoj tužbi = 1 milijarda kuna u proračunu samo za postupke + povećana potrošnja u nekoliko godina obeštećenih građana = 30 millijardi kuna veći BDP, a to je još 6 milijardi kuna PDV-a u kasi!

Zamislite taj zamašnjak za gospodarstvo!

Zamislite medije koji uopće ne kuže tu temu, niti ih ta tema zanima!

Zamislite opljačkane građane koji prstom ne mrdaju!

Hoćeš li, draga moja državo, svoju glupost začiniti još i plaćanjem štete na temelju arbitraže u Washingtonu? Umjesto da bankama zapapriš tako da konačno shvate svoju lopovsku praksu na svojoj koži!

O moja glupačo od države! Tko te takvu glupu napravi!

Komentiraj