AKCIJE POMOĆI: Crveni križ na poplavljenim područjima dan i noć

Podijelite članak

poplava

Crveni križ je organizirao dnevna i noćna dežurstva na svim područjima kojima prijete poplave, a ekipe su u stanju pripravnosti. Pripremaju i pitku vodu koja će biti podijeljena ugroženom stanovništvu, priopćili su iz Crvenog križa.

Priopćenje donosimo u cijelosti:

Ekipe Crvenog križa na svim područjima kojima prijete poplave u stanju su pripravnosti i organizirane su u dnevna i noćna dežurstva.

Pomoć se već pruža mještanima Hrvatske Kostajnice, kao i mještanima koja žive u naseljima općine Lekenik. Crveni križ Hrvatske Kostajnice obilazi teren i pomaže stanovništvu u preventivnim aktivnostima poput podizanja namještaja i uklanjanja ostalih predmeta kojima bi voda mogla naštetiti te izgradnji zečjih nasipa.

Situacija je ozbiljna i na području općine Lekenik koja obuhvaća naselja Brkiševina, Letovanić, Stari Brod, Stari Farkašić i Žažina. Ekipe Crvenog križa mještanima dijele vodu jer se, prema svim najavama, očekuje veliki vodeni val pa će ta mjesta ostati odsječena. Upravo zato Hrvatski Crveni križ na to područje šalje i specijalistički spasilački tim koji će čamcem obilaziti ugroženo stanovništvo i dostavljati im hranu, vodu i lijekove, a po potrebi moći će sudjelovati i u evakuaciji ljudi.

Ekipe Crvenog križa u stanju su pripravnosti i na karlovačkom području te će biti spremne pružiti pomoć svima onima kojima prijeti opasnost od poplave. Trenutno pripremaju pitku vodu koja će biti podijeljena ugroženom stanovništvu.

Hrvatski Crveni križ moli sve građane na ugroženim područjima da prate upute kriznog stožera i operativnih snaga na terenu kako bi se izbjegle sve eventualne poteškoće.

Komentiraj