AKCIJA POLICIJE: Uhićen HDZ-ov župan Damir Dekanić i troje policajaca

Policija je u srijedu ujutro privela vukovarskog župana Damira Dekanića zbog prometne nesreće u kojoj je sudjelovao lani uoči Uskrsa. Uz njega su priveli i troje policajaca.

Na području Vukovarsko-srijemske županije u 6 sati ujutro počela je policijska akcija. Kako neslužbeno doznaju 24 sata, priveli su vukovarskog župana Damira Dekanića i još troje policajaca.

Uhićenja su kako se neslužbeno doznaje povezana s prometnom nesrećom u kojoj je sudjelovao uoči Uskrsa prošle godine kod Cerne. Istragu vodi PNUSKOK, a kako doznaju 24 sata, uhićeno je i troje policajaca. Šef smjene koji je bio tada na dužnosti, policajka koja je osiguravala mjesto nesreće i policajac koji je vodio očevid.

Podsjetimo, tada je tvrdio da je sudjelovao u nesreći kao suvozač u službenom automobilu, iako se i tada provlačila teza da je bio vozač. Tvrdio je da je automobil vozio njegov poznanik, jer je bio pod utjecajem alkohola. U priopćenju vukovarsko-srijemske Policijske uprave bilo je navedeno da je 52-godišnjem suvozaču izmjereno 1,44 promila alkohola u krvi te da 37-godišnji vozač nije bio bod utjecajem alkohola.

HDZ-ov Mario Kapulica rekao je za N1 da se Dekanić opetovano izjašnjavao da nije vozio.

“Sad će policija i DORH utvrditi što je prava istina. Na njemu je kako će se očitovati, nama je rekao da nije vozio. Svaka situacija je neugodna za stranku”, rekao je Kapulica.

Dodaje da će Predsjedništvo možda ići s prijedlogom za suspenziju, a o čemu bi onda odlučivao stranački Sud časti.

“Nemam razloga da ne vjerujem čovjeku koji tvrdi da nije vozio. Nisam ni policija ni DORH. Priča će dobiti epilog, stranka je zainteresirana da vidi što se dogodilo. Od ničega ne bježimo niti možemo pobjeći”, rekao je Kapulica.