AFERA U OBROVCU: Javnost šokirana pričom o liječniku i medicinskoj sestri

Sve je počelo nakon što je emisija NOVA-e TV “Provjereno” objavila najavu za prilog o ordinaciji obiteljske medicine liječnika Gorana Jusupa u Obrovcu.

Izvor: Media servis

Njegov nastup i uvredljiv rječnik šokirali su javnost, kao i mlada žena koja se u njegovoj ambulanti predstavlja kao medicinska sestra iako ni sama ne zna gdje je završila medicinsku školu.

Na njih dvoje i način na koji rade, piše pak Slobodna Dalmacija, pacijenti iz Obrovca žale se već mjesecima, izgubili su gotovo tisuću pacijenata u zadnjih pola godine, a epilog je otkazivanje ugovora nakon dvije izvanredne inspekcije u ambulanti doktora Jusupa.

Nazvali smo Anicu Prašnjak, čelnicu Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara – medicinskih tehničara, koja nam je rekla kako je u medijima vidjela ovu priču, te dodaje kako se raspitivala o slučaju, ali da još nema nikakve podatke pa niti ime sporne i navodne medicinske sestre. Sumnja da je riječ o lažnoj diplomi.

“To je kao ovo što se sada događa s otkrivanjem različitih profesija i zanimanja bez diplome ili svjedodžbe. To se može dogoditi i kod medicinskih sestara da imaju lažne diplome. Pitala sam kolegicu da li zna što se događalo u Obrovcu, ja ne znam”, rekla je Prašnjak.

Uspjeli smo telefonskim putem stupiti u kontakt s medicinskom sestrom, no u pomalo nadrealnom razgovoru ona nam je samo poručila da se do doktora Jusupa ne može doći.

“Dosta mi je novinara i dosta mi je svega. Ostavite nas na miru”, kratko nam je poručila.

Sve je počelo nakon što je emisija NOVA-e TV “Provjereno” objavila najavu za prilog o ordinaciji obiteljske medicine Gorana Jusupa u Obrovcu. Njegov nastup i uvredljiv rječnik šokirali su javnost, kao i mlada žena koja se u njegovoj ambulanti predstavlja kao medicinska sestra iako ni sama ne zna gdje je završila medicinsku školu.

Na njih dvoje i način na koji rade pacijenti iz Obrovca žale se već mjesecima, izgubili su gotovo tisuću pacijenata u zadnjih pola godine, a epilog je otkazivanje ugovora nakon dvije izvanredne inspekcije u ambulanti doktora Jusupa.

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/watch/?v=2420953078176383″ width=”500″ height=”500″ onlyvideo=”1″]

Komentiraj