VIDEO: AFERA REMORKER – Odbijen prigovor obrane Vidoševića – prijeti mu oduzimanje 36 milijuna kuna

nadan vidošević

Zagrebački Županijski sud trebao bi objaviti odluku o optužnici protiv bivšeg šefa HGK Nadana Vidoševića.

Na novoj sjednici vijeća na kojoj se Vidošević pojavio, iako nije bio obvezan, obrana je uložila prigovor na zakonitost dokaza iz pretrage njegove kuće prije uhićenja u policijsko-uskočkoj akciji, piše Media servis.

Naime, obrana tvrdi da je u pretrazi sudjelovala osoba koja je nezakonito iznijela neke dokaze. Podsjetimo, Vidoševića i još petero okrivljenih u aferi Remorker USKOK tereti za izvlačenje 36

milijuna kuna iz Hrvatske gospodarske komore. O optužnici se ponovno odlučuje nakon što je lani u studenome četvero suoptuženika priznalo optužbe i nagodilo se s USKOK-om.

Osuđeni su na rad za opće dobro ili uvjetne zatvorske kazne.

Optužno vijeće suca Siniše Pleše optužnicu može potvrditi, odbaciti ili vratiti Uskoku na doradu.

“Na današnjoj sjednici optužnog vijeća sud je odbio prijedlog obrane da se iz spisa izbace dokazi koje su oni ocijenili kao nezakonite. Obrana ima pravo žalbe, spis će se dostaviti Vrhovnom sudu i iz tog razloga danas nije donesena odluka niti je razmatrano potvrđivanje optužnice”, izjavila je Uskokova tužiteljica Petra Parlov.

Vrhovni sud ponovno će odlučivati o zakonitosti dokaza u dijelu afere Remorker u kojoj je glavni osumnjičenik bivši dugogodišnji predsjednik Hrvatske gospodarske komore (HGK) Nadan Vidošević.