AFERA JANAF: Dragan Kovačević pred otkazom – u Novoj Gradiški prosvjed potpore uhićenom Grgiću

Predsjednik Uprave Janafa Dragan Kovačević je pred otkazom. Tako će platiti aferu u toj javnoj tvrtki, doznaje Dnevnik Nove TV. Vlada će na sljedećoj sjednici predložiti razrješenje Nadzornom odboru Janafa.

Izvor: Media servis

“Poduzet će se svi nužni potezi da društvo funkcionira te će u zakonskoj proceduri biti imenovan novi predsjednik Uprave”, rekao je izvor iz vlade za Novu TV.

Kovačeviću, koji je u istražnom zatvoru u Remetincu, pridružili su se gradonačelnici Velike Gorice i Nove Gradiške, HDZ-ov Dražen Barišić i SDP-ov Vinko Grgić. A Grgić očito u svojoj Novoj Gradiški ima fan klub. Naime, jučer je u organizaciji Facebook stranice Pravda za gradonačelnika Vinka Grgića održan prosvjed podrške gradonačelniku Grgiću.

“Nadala sam se većem odazivu, po grupi je trebalo biti više ljudi, ali ne znam zašto ih nema. Hvala vam što ste se odazvali, ne mora nas biti puno, ovo je sve na brzinu organizirano, koliko nas ima, ima nas. Ja ovo radim iz ljubavi prema njemu. Ja mogu staviti ruku u vatru da naš gradonačelnik nije kriv”, rekla je Anita, osnivačica Facebook grupe Pravda za gradonačelnika Vinka Grgića, piše SB Online.

“Gdje su njegovi prijatelji, gdje su iz njegove stranke, nema nikoga, mi mali ljudi smo izišli. Meni je pomogao u životu”, dodaje Anita.

Iako je Grgić svoju ostavku potvrdio, ostaje pitanje kada će biti dostavljena Gradu koji zasad vode zamjenici. Oni će održati sastanak na kojem će odlučiti o daljnjem funkcioniranju. S druge strane, Barišić o ostavci ne pomišlja, a u stranci je ni ne očekuju. Mijenjat će ga Ervin Kolarec, također iz HDZ-a.