AFERA FIMI MEDIA: Presuda Sanaderu i HDZ-u u petak, 13. studenoga

Sudsko vijeće zagrebačkog Županijskog suda presudu će u aferi Fimi media objaviti u petask, 13. studenoga u 10 sati, u dvorani Općinskog kaznenog suda, nakon što su posljednjih nekoliko rasprava obrana i optužba iznosili svoje završne govore.

I dok Uskok smatra da je i tijekom ponovljenog suđenja dokazao krivnju Sanadera, njegove bivše stranke i suoptuženika za korupciju, obrana tvrdi da dokaza o krivnji nema, piše N1.

Odvjetnici HDZ-a ustvrdili su da bi odgovornost stranke trebala biti u prekršajnoj domeni, a Sanaderova obrana ponavlja da se inkriminacija temelji isključivo na riječima bivšeg HDZ-ovog rizničara Mladena Barišića, čiji su iskazi kako tvrde “kontradiktorni, nesuglasni i nelogični”.

Barišićev je odvjetnik, pak, u svom završnom govoru u ponedjeljak kazao da je HDZ-ov rizničar, koji je bio i šef Carinske uprave, izričito postupao po nalogu Ive Sanadera koji je autoritarno vodio stranku. Barišić pritom, tvrdi njegov odvjetnik Tomislav Grahovac, nije dovodio u pitanje Sanaderove naloge, a bio je uvjeren da sve radi za dobrobit stranke.

Kazao je i da u to vrijeme nikome nije palo napamet proturječiti Sanaderu te da mu je Barišić bio blizak bez obzira koliko bivši premijer to negirao.

Uz Sanadera, Barišića i HDZ na optuženičkoj klupi su i HDZ-ova blagajnica Branka Pavošević te bivši glasnogovornik Sanaderove vlade i stranke Ratko Maček.

Komentiraj

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *