AFERA “DA SE NE BACI”: Ovo su neki cijepljeni prekoredaši – čekamo nove

Kao na nekoj tradi svakodnevno doznajemo koje su se osobe iz javnog i društvenog života preko reda cijepile protiv koronavirusa.

Rektor zagrebačkog Sveučilišta Damir Boras i njegova supruga započeli su serijal. Boras je sve odšutio, a iz KBC-a Zagreb rekli da se to dogodilo gotovo pa slučajno.

Boras je, kažu, došao na stomatološke konzultacije i u tom je trenutku bilo viška doza od ranijih cijepljenja. Znači, Boras se cijepio slučajno, “da se ne baci” neiskorištena doza cjepiva.

Do cjepiva je prekoredno došao i predsjednik HGK-a Luka Burilović, koji je potom rekao:

“Ja sam hrvatski ratni vojni invalid zbog teškog oboljenja pluća. Imao sam tešku tuberkulozu. Moram podijeliti to s hrvatskom javnošću, teški upalni bronhitis, imam blagu astmu, upalne procese, tj. alergijske poteškoće”.

Nije htio reći gdje se cijepio jer, kako kaže, ne želi čovjeka dovesti u neugodnost. Doznalo se i da se cijepio i dopredsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Zoran Gobac.

Potom se na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera saznalo da se cijepila i majka dr. Alemke Markotić, ravnateljice Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”. Markotić je to priznala i izazvala raspravu.

Potom je Markotić izazvala pozornost jer je rekla da se i jedan novinar cijepio preko reda, ne precizirajući o kome se radi. Danas je, isto na presici Stožera, rekla da je to o novinaru – čula.

U Zavodu za javno zdravstvo “dr. Andrija Štampar” u Zagrebuprekoredno cijepio se i Slavko Linić, bivši ministar.

“Bio sam tada u Zagrebu i primio sam cjepivo”, potvrdio je i dodao da se cijepio Moderninim cjepivom.

Ravnatelj Andrije Štampara Zvonimir Šostar rekao je da u tome nema ništa sporno i opet je spomenuo “višak”.

Županijska epidemiologinja Draženka Vadla otkrila je na konferenciji za novinare da se preko reda cijepio i koprivničko-križevački župan Darko Koren.

“Na punktu u Koprivnici ja sam osobno pozvala gospodina župana koji je bio tamo da se cijepi”, rekla je Vadla i upozorila da će se uvijek događati da dio osoba ne dođe, iako su naručene na cijepljenje, pa se tada cijepi osoba koja se tamo zatekne, a nije bila na listi.

U KBC-u Rebro u Zagrebu, osim rektora Sveučilišta u Zagrebu Damira Borasa i njegove supruge, preko reda krajem siječnja cijepile i još neke osobe koje na to u ovom trenutku još uvijek nemaju pravo.

Među imenima koja se spominju, piše Novi list, nalaze se predsjednica UV-a KBC-a Rebro Iskra Primorac i njezin suprug Marko, viceguvernerka HNB-a Ivana Jakir Bajo te oftalmolog Ivan Gabrić, sin vlasnika Klinike Svjetlost Nikice Gabrića.

Komentiraj