ORSAT MILJENIĆ O PRESUDI ŠEŠELJU: Na potezu su DORH i srbijanske vlasti

orsat miljenić

Bivši ministar pravosuđa Orsat Miljenić zgrožen je i zgađen oslobađajućom presudom Vojislavu Šešelju iz Haaga.

Tvrdi da hrvatsko pravosuđe nije moglo ništa učiniti kako bi utjecalo na suđenje i sam dokazni postupak. No, sada su potezu DORH ali i srbijanske vlasti, prenosi Media servis.

Bivši ministar nije iznenađen presudom. Kaže da se tako nešto dalo naslutiti kada je Haag doslovce potjerao Šešelja iz zatvora.

“To je prvi put bilo da sud nekog tjera, navodno zbog lošeg zdravlja ali to je očito laž, jer on je nastavio paradirati ulicama i očito nije bolestan. Njega su doslovce potjerali iz Haaga i očito su planirali ovakav ishod. Ja sam ovom presudom zgrožen i zgađen.”

Miljenić odbacuje bilo kakvu odgovornost hrvatskog pravosuđa za ovakav ishod. Tužiteljstvo je to koje vodi postupak, mi nismo mogli ništa, kaže Miljenić koji sada očekuje poteze DORH-a ali najviše srbijanskih vlasti..
“Vidjeti koji su postupci mogući u Hravtskoj i ići snažnos tim. Hrvatska država mora inzistirati prema Srbiji, to smo govorili i prije godinu dana dok smo bili na vlasti pa su se odnosi pogoršavali, oni moraju procesuirati tog šešelja. On je njihova odgovornost. On tamo živi”, zaključuje Miljenić.