VATERPOLO: Hrvatska dočekuje Australiju i poziva navijače

Hrvatska,vaterpoloHrvatska vaterpolska reprezentacija u subotu, 2. travnja igra utakmicu protiv reprezentacije Australije. Vodeni okršaj na bazenu Mladosti na Savi počinje u 20 sati, ulaz je besplatan za sve gledatelje. Zagrebačke pripreme s Australcima prvo su okupljanje naše reprezentacije nakon Europskog prvenstva.

«Nakon dva mjeseca ponovno se okupljamo. Srećom, ne igramo kvalifikacijski olimpijski turnir pa ćemo vrijeme iskoristiti za sparinge, treninge te utakmicu s Australijom koja je, poput nas, osigurala nastup na Olimpijskim igrama. Dobra su momčad, sigurno će ova utakmica biti jedna dobra provjera. Dat ćemo sve od sebe, pokušat ćemo na našem terenu ne dopustiti Australiji da dođe do nekakvog povoljnog rezultata po njih. Pozivam sve navijače da dođu na bazen Mladosti!» – izjavio je Anđelo Šetka.

Na zagrebačke pripreme pozvani su: Josip Pavić, Marko Bijač, Ivan Marcelić, Luka Lončar, Ivan Krapić, Boris Pavlović, Fran Paškvalin, Andro Bušlje, Damir Burić, Ivan Buljubašić, Marko Macan, Maro Joković, Paulo Obradović, Antonio Petković, Anđelo Šetka, Sandro Sukno, Petar Muslim, Luka Bukić, Ante Vukičević. Stručni stožer čine: izbornik Ivica Tucak, Ivan Asić, Pero Kuterovac, Igor Pezelj i Damir Luketić.

«Pred nama su pripreme u Zagrebu, prvo reprezentativno okupljanje nakon, možemo to nazvati, neuspjeha na Europskom prvenstvu u Beogradu. Pozivam sve navijače da dođu i da nas podrže!» – pozvao je Marko Bijač i dodao: «Na ovim ćemo pripremama analizirati neke greške koje su bile u Beogradu, skupit se malo i odraditi testove i provjere uoči onih završnih ljetnih priprema za Olimpijske igre koje nas čekaju u Riu!»

Uz sparing s reprezentacijom Australije, koju vodi izbornik Elvis Fatović, hrvatski stručni stožer s igračima će obaviti testiranja i na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, te liječničke preglede koji će voditi liječnik reprezentacije prof.dr.sc. Boris Labar.

Hrvatska vaterpolska reprezentacija 26. travnja igra uzvratnu utakmicu s Rusijom u Moskvi, dok 10. svibnja u Siracusi igramo protiv Italije.