PLAVI STOPIRANI U ZAPREŠIĆU: Dinamo nije uspio doći do tri boda

dinamo

Modri su nakon reprezentativne stanke odradili gostovanje kod Intera iz Zaprešića gdje su uz 0:0 podijelili bodove s domaćinom. Dinamo je i dalje vodeća momčad prvenstva sa 60 bodova, osam više od Hajduka i devet više od Rijeke.

Igrači Dinama na travnjak su prije početka susreta izašli u majicama s natpisom ”Nikola, nema predaje!” u znak podrške mladom veznjaku koji će zbog ozljede koljena izostati s terena nekoliko mjeseci. Podsjetimo, Nikola Moro ozlijedio se na utakmici Hrvatske U-21 reprezentacije prije nekoliko dana.

Trener Nikola Jurčević za susret u Zaprešiću odlučio se krenuti sa sljedećim sastavom: Na golu Livaković, stoperski par Rrahmani – Lešković, na bokovima Stojanović i Lecjaks. Ispred su igrali Ademi i Gojak u sredini i na krilima Hajrović i Olmo. Polušpica je bio Fiolić, a špica Gavranović.

Startali su Modri odmah prema naprijed od prve minute. Hajrović je bio u dobroj situaciji kada je iz slobodnog udarca uputio direktni udarac, ali u ruke vratara Mrmića. Nešto kasnije vidjeli smo dobru akciju na kraju koje je Gavranović s nekih šest metara zatresao mrežu domaćina, ali sudac je označio zaleđe.

Nizali su prilike igrači Dinama u prvom dijelu pa je tako Fiolić lijepo proigrao za Olma koji je na kraju prizemnu uputio u vratara Intera. Visio je pogodak momčadi trenera Jurčevića u zraku, a Izet Hajrović imao je još jednu dobru situaciju kada je u 38. minuti silovito pucao iz slobodnog udarca iskosa s desne strane s nekih 22-23 metra, a lopta je otišla malo pokraj gola. Do kraja prvog dijela nije bilo promjene rezultata.

Nastavak susreta donio je nove prilike i situacije za Modre. Prvu je imao Gavranović kada je u 48. minuti s ruba kaznenog

prostora silovito pucao, a mladi vratar Mrmić spretno obranio. Igru su u drugom dijelu napustili ozlijeđeni Lešković i Gojak, a ušli su Perić i Ćorić. U 82. minuti Ćorić je izveo slobodnjak, a direktni udarac na gol vratar Intera izvadio je ispod prečke. U 90. minuti imao je Ćorić još jednu priliku s nekih 18-19 metara, kada je loptu blokirao i daleko od gola skrenuo netko od domaćih igrača. Mreže su do kraja ostale netaknute, a momčadi su podijelile bodove.Nakon prvenstvenog ogleda s u Zaprešiću igrači Dinama okreću se utakmici polufinala Hrvatskog kupa protiv Rijeke, u srijedu, 4. travnja, na stadionu Maksimir.

https://www.youtube.com/watch?v=SuMjRDzmqhw