NAKON BORBE U CARDIFFU: Joshua bolji od Parkera, ali prvi put bez nokauta

Foto: Screenshot/Youtube
Foto: Screenshot/Youtube

U najvažnijem boksačkom meču godine u Cardiffu su se borili Anthony Joshua i Joseph Parker za ujedinjenje naslova svjetskog prvaka u teškj kategoriji. 

Uoči borbe na vaganju Anthony Joshua (198 cm) bio je težak 109,6 kg, a Novozelanđanin Joseph Parker (193 cm) 107 kilograma. Joshua je prema kladionicama i stručnjacima veliki favorit, a imao je 20 pobjeda, dok ih Parker ima 24, obojica bez poraza.

Podsjetimo, Joshua je prije godinu dana u Londonu pobijedio Vladimira Klička i postao vlasnik IBF, WBA i IBO pojaseva, a Parker drži teškaški WBO pojas.

Meč je počeo na stadionu pred 80.000 ljudi, tako što se Parker nije uplašio već je napao u prvoj rundi. No, nije bilo nekih posebnih udaraca.

I u drugoj rundi Parker je išao agresivno, dok je Joshua čekao priliku. A u treću rundu ulazi aktivnije Joshua i zadaje dva dobra udarca.

Joshua potom pogađa Parkera potkraj četvrte runde laganim krošeom, a na početku pete udara direktom, nakon čega kreće u napad Parker i ozbiljno zaprijetio.

U šestoj rundi Parker opet udara Joshua i stvara mu nove probleme. Parker pokazuje da se došao nadmetati. U sedmoj rundi jedan i drugi smiruju, koa da se čuvaju.

Parker kreće snažnije u osmoj rundi, ali prima i udarce. U devetoj se Parker sjajno drži i pokazuje da ima snage, dok u desetoj napada Joshua, koji ima prednost, pa će Parker morati ići u napad.

Joshua ipak bolji, ali Parker pruža sjajan otpor, razmjenjuju se udarci, publika se probudila. U 11. rundi nekoliko teških udaraca, ali Parker se može spasiti samo nokautom.

I krenuo je Parker, zadao nekoliko udaraca, ali nisu bili dovoljno jaki za uzdrmaju Joshua. U 12. rundi Parker pokušava. Čini se da je Joshua iskontrolirao meč, ali nije to bilo onako superiorno.

Joshua je na kraju pobijedio odlukom sudaca.