TODORIĆ NA UVJETNOJ SLOBODI: Platio 100.000 funti jamčevine – mora nositi sigurnosnu narukvicu

Izvor: Eumostwanted.eu
Izvor: Eumostwanted.eu

Ivica Todorić predao se britanskoj policiji. Kako je objavila agencija Reuters, pred sudom u Londonu je rekao kako se protivi izručenju u Hrvatsku.

Sudac je nakon saslušanja Ivicu Todorića pustio na slobodu uz mjere opreza. Sljedeće ročište je zakazano tek za 2018. godinu, točnije 10. travnja sljedeće godine.

Todorić je platio 100.000 funti jamčevine, oduzeta mu je putovnica i mora nositi sigurnosnu narukvicu.

Podsjećamo, hrvatska policija zaprimila je obavijest da je u 09:04 po lokalnom vremenu najtraženiji hrvatski bjegunac stigao u Charing Cross, policijsku stanicu u Londonu gdje je prema Europskom uhidbenom nalogu uhićen, objavilo je Ministarstvo unutarnjih poslova.

Bjegunac od hrvatskog pravosuđa Ivica Todorić, za kojim je na kraju izdan i Europski uhidbeni nalog, cijelo je vrijeme preko svog bloga poručivao kako se ne skriva, te da hrvatske vlasti znaju gdje je on.

Sada je jasno da je u neku ruku bio u pravo jer je na toj adresi i lociran, a potom se sa svojim odvjetničkim timom odlučio za taktiziranje i daljnju kupovinu vremena.

Naime, sam je došao u policiju nakon poziva. I odmah se postavlja pitanje zašto se najtraženiji hrvatski bjegunac, ujedno i jedini Hrvat na Europolovom popisu najtraženijih bjegunaca, predao policiji? Riječ je o dobro promišljenom potezu. Jer, njegova je pozicija mnogo povoljnija ako se sam preda, nego da je bio uhićen.

Predajom on pokazuje da želi surađivati s organima progona i da se nema namjeru skrivati. Predajom si je kupio vrijeme jer će proces eventualnog izručenja trajati mnogo duže nego da je uhićen.

Osim toga, sa svojim odvjetničkim timom sigurno se informirao kako je tijekom prošle godine Velika Britanija izručila tek 10 posto osoba za koje je traženo izručenje iz drugih zemalja.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!