ZASTUPNIK UPOZORAVA: Opasni diletantizam ili kad državu vode neodgovorni avanturisti

Goran Beus Richembergh

Rečenica iz naslova je uvodna koju je napisao HNS-ov saborski zastupnik Goran Beus Richembergh, s kritikama upućenim Mostovcima, koji su se proteklih dana “proslavili” izjavama koje u najmanju ruku zabrinjavaju.

Pobrojio je redom Mostove “izlete”:

Može li itko objasniti zastupnici Strenja Linić da Most ne može niti ima pravo ‘saslušavati’ čelnika SOA jer je to samo i isključivo u nadležnosti ovlaštenih institucija?

Može li zastupnici Mosta Strenja Linić itko objasniti da je narušavanje stabilnosti funkcioniranja i sustava nadzora sigurnosno-obavještajnog sustava iznimno opasno za sigurnost zemlje i svih građana?

Može li itko objasniti zastupniku Mosta Podolnjaku da je, kad je pojedino pitanje definirano s više propisa, za njegovo drugačije reguliranje potrebno pokrenuti postupak izmjena svih tih propisa, a ne samo jednoga?

Može li itko objasniti zastupnici Mosta Vukovac da se politika ne smije voditi na temelju kavanskih tračeva nego činjenica?

Može li itko objasniti zastupnici Mosta Matulić da je imovina Hrvatskoga sabora državna imovina, a ne njena?

Može li itko objasniti zastupniku Mosta Kovačiću da se odluke moraju donositi u zakonom predviđenoj proceduri i da je sve drugo zapravo kreiranje kaosa i rušenje vladavine prava i pravne države?

Može li itko objasniti zastupnicama i zastupnicima Mosta, a osobito zastupniku Bulju, da je Most sklopio sporazum o suradnji s Domoljubnom koalicijom, da s njom čine većinu, da su na vlasti te da za sve odluke odgovaraju oni a ne opozicija?

Bojim se da je to nemoguća misija.