BANDIĆ PRIMIO PENAVU: Zagreb će pomoći Vukovaru oko organizacije Sinjske alke

Milan Bandić

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u Gradskoj upravi ugostio je delegaciju Grada Vukovara na čelu s gradonačelnikom Ivanom Penavom. Jedna od tema razgovora bilo je održavanje Sinjske alke u Vukovaru, potvrdio je nakon sastanka Penava.

Izvješće: Media servis

“Koja će na jedan simboličan način povezati grad Vukovar i Dalmaciju, Slavoniju, Cetinsku krajinu i Sinj”.

Vukovarska delegacija u Zagreb je stigla kako bi zatražila pomoć u organizaciji spomenute Alke:

“Molimo od gospodina Bandića da se uključi u akciju i cijeli grad Zagreb. Cijela manifestacija može se poduprijeti i u segmentu logistike što grad Zagreb kao glavni grad može ponuditi, a može ponuditi jako puno”, rekao je vukovarski gradonačelnik.Ovo je četvrti put da Sinjska alka seli iz Sinja, a grad Vukovar očekuje navalu turista:

“Očekujemo da će taj dan doći 100 tisuća ljudi. Uključit ćemo cijelu Slavoniju, BiH, pogotovo Posavinu, Republiku Srbiju, Mađarsku, pozivamo Hrvate u cijeloj državi i u okolnim državama”, rekao je Penava. Grad Zagreb će pomoći gradu prijatelju – Vukovaru – poručio je gradonačelnik Milan Bandić:

“Sva raspoloživa sjedišta na tribinama 6000 će biti montirana 6. svibnja u Vukovaru, kao i svi boksevi s Hipodroma za samo održavanje manifestacije Alke”, rekao je zagrebački gradonačelnik.Pomoći organizaciji ovakvog događaja četvrti put u povijesti izvan Sinja, za nas je čast, dodao je Bandić. Osim toga, gradonačelnik najavljuje i dodatnu pomoć gradu Vukovaru:

“Danas će Penava dobiti i zaključak na 500 tisuća kuna za Vodotoranj u Vukovaru gdje će grad Zagreb biti uključen za obnovu tog Vodotornja”, rekao je Bandić.Organizacija Sinjske alke u Vukovaru stajat će oko dva milijuna kuna.