“LOV” NA KONOBARE: Ovog trena diljem Hrvatske traži se njih više od 2000!

Prema objavljenim oglasima na platformama za zapošljavanje, ovog se trena u Hrvatskoj traži više od 2000 konobara.

Potraga će se sigurno intenzivirati zbog turističke predsezone i sezone, piše Danica.hr.

Najviše konobara, očekivano, traži se na obali, ali neobično je da je to zanimanje među najtraženijima i na sjeveru. Na širem području Koprivnice, Bjelovara, Čakovca i Varaždina traži se 100-tinjak konobarica i konobara, a plaće koje se nude u širokom su rasponu. U Koprivničkim Bregima, primjerice, traže se dvije konobarice s godinom radnom iskustva, a mogu imati samo osnovnu ili najviše višu školu. One su fakultetom ne primaju. Početna plaća je 865 eura bruto.

Konobare na području Koprivničko-križevačke županije traže i trgovački lanci Spar i KTC te više benzinskih postaja.

Na području Bjelovara, s druge strane, jedan restoran traži konobara sa završenom osnovnom školom, a nude mu početnu plaću od 840 eura bruto. Dakle, minimalac. Za usporedbu, jedan restoran na području Varaždina, točnije u Vidovcu, također traži konobara ili konobaricu na neodređeno, a u obzir dolaze i umirovljenici. Nude plaću između 1200 i 1300 eura neto.

Primanja su očito i glavni razlog što sve više ugostitelja u Hrvatskoj za posao konobara angažira strance. Domaći, piše Danica, ne žele raditi za minimalac ili ih uopće nema na burzi rada.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!