SUMNJIVA PRIVATIZACIJA ENERGOPETROLA: Ugovori nisu štetni – tvrdi Tomislav Dragičević

Tomislav Dragičević

Bivšeg direktora uprave INA-e Tomislava Dragičevića u Zagrebu uskoro čeka ispitivanje u sklopu istrage u susjednoj BiH o sumnjivoj privatizaciji Energopetrola.

Dragičević za Media servis kaže kako je spreman odgovoriti na sva pitanja, te tvrdi da u poslu iz 2006. nema ništa sporno.

Zahtjev sarajevskog kantonalnog tužiteljstva za ispitivanje Dragičevića, osumnjičenika u istrazi slučaja Energopetrol, putem Ministarstva pravosuđa proslijeđen je zagrebačkom Županijskom sudu. Glasnogovornik Krešimir Devčić za MS detaljnije o slučaju: “Navedeno tužiteljstvo je otvorilo istragu protiv Zsolta Hernadia, Tomislava Dragičevića i Zoltana Varadija zbog kaznenog djela pomaganja pri sklapanju štetnog ugovora. Radi se o stjecanju većinskog vlasništva i prava upravljanja od strane INA-e i Mol-a u društvo Energopetrol”, objašnjava Devčić.

Sarajevskom tužiteljstvu štetnim smatra ugovor iz 2006. kojim je konzorcij INA-MOL postao većinski vlasnik Energopetrola, sa 67-postotnim udjelom. Dragičević je u telefonskom razgovoru MS-u rekao da je za optužbe saznao iz tiska. Tvrdi da sporni ugovor nije bio štetan, dapače.

“Ne znam što nije uredu, ako se radi o nekom ugovoru starom 10 godina o preuzimanju Energopetrola, ja mislim da je to bio fer, pošten, odličan ugovor za obje strane. U to vrijeme nisu mogli bolji dobiti. Što se događa, ne znam”, kaže Dragičević.

Bivši šef INA-e kojeg u BiH sumnjiče zajedno sa šefom uprave te menadžerom mađarskog MOL-a, s kojim je Hrvatska u jeku arbitraže za povratak vođenja INA-e, nije još angažirao odvjetnika.

“Ja ne znam za što me optužuju, nemam nikakav poziv, iformacije. Kada mi se jave naravno da ću razgovarati gdje god treba i o čemu god treba te pojasniti što treba”, kaže Dragičević.

“Zamolnica se nalazi kod suca istrage, a ispitivanje navedenog osumnjičenika se očekuje tijekom ovog mjeseca”, rekao je Devčić.

Raniji članak o “slučaju” Energopetrola pročitajte OVDJE.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!