DOMAGOJ HAJDUKOVIĆ: „Hod za život“ je teror manipulacije jeftinih politikanata

Želim poručiti hodačima i klečavcima – kad budete hodali za slobodu svakog pojedinca, jednakost žena, zaštitu djece i ljubav, bez obzira je li ljubav prema osobi istog ili različitog spola – tada ću klečati i hodati s vama. Do tada „Hod za život“ ostaje samo teror manipulacije jeftinih politikanata. – rekao je Domagoj Hajduković referirajući se na skup „Hod za život“ koji će se održati ovog vikenda u Osijeku i Zadru.

„Hod za život“ za svoje ciljeve propagira „skretanje pozornosti na poštivanje svakoga ljudskog života od začeća do prirodne smrti“, odnosno bave se u pravilu pobačajem i nerođenima.

„Ograničavati nečije pravo na izbor dovodeći time u opasnost nečiji život je za mene krajnje neprihvatljivo. Svatko ima svoju savjest i odricati nekome da postupi po njoj ne samo da nije demokratski već nije ljudski.“ – kaže Hajduković.

Tvrdi kako je bitnije baviti se živima kojima je potreba pomoć i da bi tvrdnje hodača imale veću težinu kada u isto vrijeme ne bi branili udomljavanje i posvajanje djece onima koji to žele samo zato što vole osobu istog spola.

„Prisjećam se žene koja je odrasla u domu za nezbrinutu djecu koja je jasno rekla da bi svaka obitelj bila bolje od nikakve. Hodači im baš to odriču, jer imaju svoju djecu i svoje svjetonazore.“ – izjavio je Hajduković.

Hajduković je također komentirao i tzv. „klečavce“, muškarce koji se okupljaju prvog vikenda svakog mjeseca na Trgu bana Jelačića i mole kako bi reafirmirali „itekako narušen tradicionalni i jedini ispravni koncept muževnosti.“

„Što je to tradicionalna muževnost? Netolerancija? Agresija? Nepoštivanje? Prave kršćanske vrijednosti… Mogu im samo poručiti – budite muževni, poštujte i ljubite žene, one su vam jednake, bez njih ne bi bilo ni vas.“ – kaže Hajduković.