VRATIO SE NA POSAO: Nakon 28 dana zatvora načelnik Murtera ne razmišlja o ostavci

Toni Turčinov, načelnik Murtera, poznat po peglanju službene kartice u austrijskom bordelu, u zatvoru je bio 28 dana zbog sumnje u zloporabu službenog položaja i ovlasti.

Mjesec dana nakon što su ga istražitelji PN USKOK-a izveli na stražnji izlaz iz Općine i odvezli u splitski istražni zatvor, Toni Turčinov je ponovo na slobodi. Javno se još nije izjasnio namjerava li ostati na mjestu načelnika Općine Murter-Kornati.

S obzirom na to da mu sudac istrage zadržavanje u pritvoru odredio zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke, ali ne i mogućnosti ponavljanja djela, Turčinov nema pravne zapreke da se ne vrati na posao. Načelnik kojemu su sumještani dva puta poklonili povjerenje na izborima osumnjičen je za zloporabu položaja i ovlasti, odnosno pronevjeru oko 60 tisuća eura općinskog novca.

Uz peglanje kartice u austrijskom noćnom klubu, sumnjiči se za trošenje na privatna putovanja, po restoranima, ali i za dva puta plaćen posao na jednom sportskom objektu.

“On je naravno zadovoljan što mu je ukinut istražni zatvor. On se momentalno nalazi sa svojom obitelji te da tako kažem pomalo dolazi k sebi. Možemo reći da smo zadovoljni s brzinom s kojom je USKOK do sada ispitivao svjedoke jer je više od 20 svjedoka ispitao u manje od mjesec dana”, rekao je za Danas.hr Fran Olujić, odvjetnik Tonija Turčinova.