NAKON NAPADA PSA U ZAGREBU: Izgrizao brata i sestru, vlasnik uhićen, a pas na promatranju

Nakon što je jučer u zagrebačkom naselju Vrapče pas napao dvoje djece – brata i sestru, policija je uhitila vlasnikja (36).

PU zagrebačka oglasila se priopćenjem:

“Jučer, 23. rujna oko 7:50 sati u Susedgradu u Vrapčanskoj ulici, pas u vlasništvu 36-godišnjaka bez nadzora je izišao na ulicu te napao i ugrizao dva djeteta.

Liječnička pomoć pružena im je u Klinici za dječje bolesti Zagreb, a ozlijede su zasad okvalificirane kao lakše.

Osumnjičeni vlasnik psa je uhićen te je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ‘Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom’. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju bit će obaviješteno nadležno državno odvjetništvo.

Pas je oduzet vlasniku zbog provođenja postupka promatranja”.

“Ja sam nadoštukavao ogradu. No, preskočio je bježao po cesti, ja za njim, pas je mlad, ne sluša još, ne. I dogodilo se ovo”, kazao je, kako piše RTL,  Josip Radošić, vlasnik psa.

Međutim, mještani kažu da to nije prvi put da se tako nešto događa. Iako iz policije još nema potvrde o ranijim prijavama, građani kažu – bilo ih je. Samo ovog tjedna isti je pas napao čak četvero djece.

“Tražit ću za njega najstrožu moguću kaznu, neću odustati niti jedne sekunde”, rekao je za RTL Bernard Čol, otac djece koju je napao pas bez nadzora.