STRAVA U ZAGREBAČKOM VRAPČU: Pas izgrizao brata i sestru ispred osnovne škole

Iz PU zagrebačke su izvijestili kako su oko 8 sati dobili dojavu da je djecu u blizini škole u Vrapču napao pas te da je u tijeku utvrđivanje okolnosti ovog događaja.

Čitatelji su nekim medijima potvrdili da je pas napao djecu ispred osnovne škole, kao i da nije prvi put da taj pas napada ljude, a da njegov vlasnik na to ne reagira, iako je upozoren.

Kasnije je objavljeno kako su napadnuti brat i sestra, imali su rane po nogama, što je potvrđeno i iz Klaićeve bolnice, otkud su djeca otpuštena na kučnu njegu.

O napadu psa dobili su i potvrdu ravnateljice škole, koja je kazala da se sve dogodilo izvan dvorišta škole. Kažu da surađuju s policijom.

Na Facebook grupi “Zakaj volim Vrapče” građani objavljuju kako ovaj pas već tjedan dana luta oko škole Gornje Vrapče te da je ugrizao dvoje djece, pozivajući vlasnika da se javi, “inače pas ide u šinteraj”.

“Ljudi pripazite na svoje pse!!! Jutros je belgijski ovčar trčao oko škole, pekare…. Razbacivao djecu, napadao druge pse…. Klinci su vrištali od straha. Nije bezazleno ni kad te u igri takav pas baci, a taj pas stvarno djeluje pogubljeno i mogao bi napraviti ružne stvari”, poručili su članovi ove grupe.

Po kvartovskim grupama na društvenim mrežama širi se informacija kako je u zagrebačkom kvartu Vrapče pas napao djecu na putu kod škole i teško iz izgrizao.

“Dvoje djece (brat i sestra) je ugrizao ispred pekare, pozvana je policija i hitna. Djecu je mama odvela u Dom zdravlja da ne čekaju dugo dolazak hitne. Moj muž je pratio psa autom i javio policiji gdje se nalazi”, napisala je jedna od svjedokinja.

“Dijete mi je jutros bilo prisutno tada kada je pas napao. Strašno!!! A o šoku i strahu neću ni pisati koliko je bila prestravljena. I o traumi me sve strah… je li policija ili bilo koja udruga za životinje pokupio psa? Imate li kakvih daljnjih informacija??”, ispričala je druga članica grupe.