MINISTAR ALADROVIĆ: Ne razmišljam o ostavci – nema krivnje u onome što mi se stavlja na teret

Održan je još jedan sastanak pregovaračkih odbora Vlade Republike Hrvatske s predstavnicima sindikata javnih službi, kao i s predstavnicima državne službe.

Izvor: Media servis

Ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović nakon održanih sastanaka osvrnuo se na činjenicu da mu je na zahtjev DORH-a skinut imunitet. Koliki je to uteg za pregovore?

“Neovisno o tome, ja sam ministar u Vladi. Na kraju krajeva, predstavljam i Pregovarački odbor Vlade RH. U toj ulozi, dokle god jesam, ja ću pregovarati u najboljoj vjeri i za zaposlenike s jedne strane i za Vladinu stranu, odnosno za onu financijsku odgovornost koju sami nosimo.”

Osvrnuo se Aladrović i na teret koji sa sobom nosi istraga DORH-a. Podsjetimo, prema pisanju medija, Aladrović je povezan s nezakonitim zapošljavanjem u Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje (HZMO), koji je vodio prije nego što je preuzeo ministarsku dužnost. Aladrović kaže kako ga još uvijek nitko nije kontaktirao.

“Smatram da apsolutno nema nikakve krivnje u onome što mi se stavlja na teret. Ali, to je proces koji će trajati. Vidjet ćemo kako će on završiti. Što se tiče same moje pozicije u Vladi, odnosno mog mandata, on je na raspolaganju premijeru i to smo utvrdili.”

Odgovorio je i na pitanje razmišlja li trenutno o podnošenju ostavke zbog svega što mu se stavlja na teret.

“To je razgovor između mene i premijera. Ne razmišljam u ovome trenutku. Ja sigurno neću biti, niti sam do sada smatrao da jesam, niti smatram da jesam teret Vladi. Ako se u bilo kojem trenutku to pokaže, na premijeru je odluka. Apsolutno svaku odluku koja se dogodi ja ću poštivati.”