ŽELI VODITI SDP ZAGREBA: Tražit ću redefiniranje odnosa s Možemo – kaže Liović

Kandidat za predsjednika SDP Zagreb na skorašnjim unutarstranačkim izborima Darko Liović predstavio je ključne naglaske programa „Pretvorimo članstvo u tim“.

Program „Pretvorimo članstvo u tim“podrazumijeva dva ključna poglavlja: Redefiniranje odnosa Možemo i SDP u sklopu vladajuće koalicije u Zagrebu i internu reorganizaciju SDP Zagreb.

Više u priopćenju.

„SDP Grada Zagreba treba lidere, a ne figure postavljene da za nečiju korist odigraju neku od namijenjenih im uloga. SDP treba i Gradsku upravu u sjeni, koja neće djelovati kao oporbena inicijativa, već će korektivno, savjetodavno i novim idejama utjecati na kreiranje gradskih politika te donošenje odluka.

SDP je uvijek imao, a ima i danas vrhunske stručnjake i potencijal za djelovanje u mnogim sektorima, pa i ovom trenutku naš kolega Lalovac surađuje u izradi gradskog proračuna kao vrstan financijski stručnjak. Uz veći angažman takvih SDP-ovih potencijala, kvaliteta donošenja rješenja i odluka u gradskoj politici sigurno će prevenirati greške koje smo vidjeli u dosadašnjim odlukama gradske vlasti.

„Ne želim da se djelovanje SDP-a u gradskoj vlasti svede na dizanje ruku na Skupštini jer SDP treba biti dodana vrijednost u upravljanju Gradom“ – kazao je Liović.

„Drugi primjer redefiniranja odnosa s Možemo jest diktiranje tema i projekata koje će SDP kreirati i za čiju će se implementaciju zalagati, pa ćemo tako odmah inzistirati na planu i rokovima za:

· Rješenja vezano uz unapređenje prometne infrastrukture u Zagrebu i rješavanje prometnih gužvi;

· Reforma mjesne samouprave u Zagrebu koja ne može stati na pukom smanjenju vijećničkih naknada, nego na definiranju stvarnih ovlasti VMO i VGČ te shodno tome stupnju (de)centralizacije upravljanja gradom.

· Izgradnja gradske infrastrukture za najmlađe i najstarije Zagrepčane: jaslice i vrtićki kapaciteti te starački domovi i hospicij za osobe starije životne dobi.“ – najavio je Darko Liović

Što se tiče drugog poglavlja programa „Interna reorganizacija SDP Zagreb“, Liović je naglasio promjene u sljedećem smjeru:

„Uvođenje koncepta „crvene gerile“ značit će osnivanje tima koji treba biti prije svega brz, fleksibilan, pokretljiv, pro-aktivan, kreativan i koji će svakodnevno, promptno te uvijek prvi reagirati na najbitnije probleme građana Grada Zagreba ili odgovarajuća društvena kretanja te u svakom trenutku biti prvi na licu mjesta, uz građane i s građanima, nudeći pomoć, rješenja i zalažući se za ostvarenje njihovih prava.

Paralelno s takvim djelovanjem, uvest ćemo think-tank grupe koje će biti moderna verzija stranačkih savjeta, a koje će biti u stanju generirati SDP-ove gradske politike i formirati stranačke stavove po važnim pitanjima, preispitivanjem postojećih i kreiranjem novih rješenja.“ – naglasio je Darko Liović

Za kraj, Liović je istaknuo još dvije važne teme programa – „Kreirat ćemo “SDP na dlanu”, digitalnu aplikaciju za članove i simpatizere stranke. Članovi trebaju komunicirati i dobivati informacije promptno, „odozgo prema dolje“, i „od dolje prema gore“ tako da mogu brže organizirati rad unutar stranke, od akcija do sastanaka.

 

Također, žalosno je da zagrebačka organizacija, kao najveća lokalna organizacija u zemlji, nakon potresa još uvijek nema svoj prostor za rad stranke. Zagrebačka organizacija treba imati svoje vlastite funkcionalne prostorije van Iblerovog trga, kako bi članice i članovi imali ponovno središnje mjesto za rad, sastanke, te odvijanje stranačkih i humanitarnih aktivnosti.”

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!