MARIN MILETIĆ: Treba ukinuti Covid potvrde i razmisliti o ukidanju mjera

Tjedan je dana od uvođenja obveznih Covid potvrda u zdravstveni sustav. S jedne strane porastao je broj cijepljenih zdravstvenih djelatnika, a s druge strane, mnogi to smatraju ucjenom.

Izvor: Media servis

‘‘Država je osigurala cjepivo za sve građane koji se žele cijepiti i tu treba završiti posao države‘‘, poručio je MOST-ovac Marin Miletić na tu temu.

‘‘Nije u redu, nije etično, nije ljudski da se ucjenjuje građane Republike Hrvatske, uvjetuje im se i ucjenjuje, diskriminatorno se ponaša prema onim građanima koji iz svojih razloga po vlastitoj savjesti odbijaju cjepivo. To je diskirminatorno.”

Guverner HNB-a Boris Vujčić nedavno je potvrdio da je inflacija direktna posljedica epidemioloških mjera. ‘‘Mi sada plaćemo visoke cijene radi lockdowna, a cijene će još rasti‘‘, smatra Miletić.

‘‘Ne smijemo dopustiti da u borbi s Covidom nam umire tisuće ljudi od drugih opasnijih bolesti i od toga zato što im je propalo gospodarstvo i sve one životne aktivnosti. O sportu i rekraaciji neću ni govoriti.”

Miletićev stav poprilično je jasan. ‘‘Treba ukinuti Covid potvrde jer su znanstvena istraživanja pokazala da i cijepljeni prenose virus.”

‘‘Kome je stalo do toga da nam se cijepljeno medicinsko osoblje šeta među bolesnicima koji su vitalno ugroženi i njima prenose virus. Dakle, ili treba testirati sve ili u potpunosti prestati s testiranjem. Pozivamo Stožer da analizira sva najnovija znanstvena istraživanja i dobro razmisle o ukidanju svih mjera.”