MILOŠEVIĆ O “ZA DOM SPREMNI”: Treba ići prema jasnom zakonskom rješenju

U Gruborima je održana komemoracija za civile ubijene nakon Oluje. Potpredsjednik Vlade Milošević povodom priče o zabrani pozdrava ZDS rekao je da u koaliciji uvijek postoje različita mišljenja.

U selu Grubori održana je komemoracija za civile srpske nacionalnosti koje su pripadnici ATJ Lučko ubili nakon Oluje. Nakon prošlogodišnjih simboličnih obilazaka komemoracija, novinare je zanimalo je li se što pokrenulo vezano za život i povratak na te prostore. Potpredsjednik Vlade Boris Milošević…

“Nakon 26 godina netko je stvorio život negdje drugdje. Ono što je naš zadatak je da mi kao država stvorimo uvjete za povratak i da svi koji mogu i žele da se vrate.”

O eventualnoj zabrani ustaškog pozdrava, za koji njegovi kolege iz Vlade poručuju da je dovoljan stav Vijeća za suočavanje s prošlošću, Milošević je rekao…

“Stav je i dogovor na razini Vlade i koalicije da razgovaramo na jesen o inicijativi Židovske općine i gospodina Krausa, da vidimo na koji način možemo djelovati kao država jer smo svjesni da se radi o nedopuštenom pozdravu.”

Milošević o stavu svojih kolega iz Vlade i je li to problem kaže:

“Osobno smatram da bi trebalo ići prema nekom zakonskom rješenju. Jasnom i nedvosmislenom jer policija i sada podnosi prijave pa vidimo neuravnoteženu sudsku praksu pa mislim da bi bilo dobro pomoći sudovima da imaju jasan alat prilikom postupanja kada imaju takve predmete.”