LUKA BURILOVIĆ: Ne smatram da sam se cijepio preko reda

Nakon što se saznalo da se rektor zagrebačkog sveučilišta Damir Boras cijepio preko reda i to kod svojeg zubara, po principu “da se ne baci”, otkrilo se da se progurao i predsjednik HGK-a Luka Burilović.

Ozvor: Media servis

On odbacuje da se preko reda cijepio prilikom dolaska na sjednicu Sveučilišnog savjeta kojim predsjeda i na kojem će raspravljati o Borasovoj sudbini.

Na pitanja novinara o cijepljenju Burilović je odgovorio protupitanjem: “Mislite da sam se cijepio preko reda? Jučer sam sve objasnio. Opet ću podijeliti pred hrvatskom javnošću. Ja sam hrvatski ratni vojni invalid. U ratu sam proveo 1690 dana u rovu. I kao takav, između ostalog, dobio sam TBC, tešku bronhijalnu bolest. Imam respiratorne probleme, blagu astmu i sve ostalo. Tada, 13. kada ste svi vi pozivali da se što više ljudi, dužnosnika, javnih osoba, svojim primjerom cijepi, predao sam dokumentaciju i zamolio na nekoliko mjesta. Kada su na jednom mjestu rekli da postoji mogućnost, ja sam se cijepio.”

Ne zna je li se Boras cijepio preko reda i rekao je da smatra da je nečije zdravstveno stanje i dijagnoza privatna stvar. Tvrdi da se nije cijepio kako bi to objavio i da se hvali nego zato što mu je liječnik rekao da je rizična skupina, ali nije htio odgovoriti tko ga je cijepio. Ponovio je da je sve rekao što je imao za reći, pa izgubio živce na novinarska pitanja i dodao:

“Ako netko smatra da je nešto napravljeno krivo.” Na pitanje ako nije ništa krivo zašto taji to, rekao je: “Smijete li vi doći do dopisa tko se cijepio protiv Covida i smijete li dobiti dopis tko je prebolio, kao javnost. Ne smijete. Nije relevantno pitanje tko je prebolio. Žao mi je, ja ne smatram da sam se cijepio preko reda sa svim svojim bolestima koje imam.”