BANOŽIĆ O HOS-OVCIMA: Mi smo im zahvalni, ali ne za provociranje ostalih branitelja

Ministar obrane Mario Banožić uoči sjednice Predsjedništva HDZ-a osvrnuo se na nedavno obilježavanje obljetnice vojno-redarstvene operacije Maslenica nakon koje se ponovno pokrenulo pitanje pozdrava “Za dom spremni”.

Izvor: Media servis

“U Hrvatskoj odavno nije pitanje što se govori, nego tko to govori”, poručuje Banožić.

“Ako pogledate da s jedne strane imate MOST, odnosno Raspudića koji predstavlja neku krajnju desnicu i s druge strane imate političkog komentatora Fižulića koji predstavlja nekakvu lijevicu, dobijete jednu jasnu formulaciju, gdje imate spregu lijevice i krajnje desnice koje na taj način pokušavaju stvoriti atmosferu u društvu koja ne treba nikome.

To smo već vidjeli na predsjedničkim izborima gdje ste imali situaciju da onog trena kada Škoro nije bio taj više, onda je trebalo srušiti sve ostalo što nije pripadalo njima”, smatra Banožić.

“HDZ je jasno dao svoje stavove i iza njih stoji čvrsto”, dodaje Banožić.

“HOS-ovci kao dečki koji su sudjelovali u Domovinskom ratu, prepoznati su kod nas, mi smo im zahvalni za sve što su učinili za hrvatsku državu, ali ne na način da provociraju ostale hrvatske branitelje i stvaraju jednu nelagodu koja se dogodila upravo zato”, zaključuje Banožić.