BIDEN OČEKUJUĆI POBJEDU: Protivnici smo, ali nismo neprijatelji, Amerikanci smo

Demokratski američki predsjednički kandidat Joe Biden obratio se javnosti iz Wilmingtona. Istaknuo je da ima prednost u Pennsylvaniji, Georgiji, Arizoni i Nevadi te da je na putu da osvoji više od 300 elektorskih glasova.

Izvor: Media servis

Iz njegovog govora vidljivo je da je uvjeren u svoju pobjedu.

“Na putu smo osvajanja i više od 300 elektorskih glasova. Pogledajte brojke na nacionalnoj razini, pobijedit ćemo u ovoj utrci s jasnom većinom. Nacija stoji iza nas. Imamo više od 74 milijuna glasova. To je više nego što je ijedan predsjednik imao u povijesti Sjedinjenih Američkih Država”.

“Moramo ostati smireni i pričekati da se svi glasovi prebroje. Dokazat ćemo da demokracija funkcionira”, rekao je Biden, a onima koji pokušavaju zaustaviti prebrojavanje glasova poslao sljedeću poruku:

“Nije me briga koliko jako to ljudi žele zaustaviti. Neću dopustiti da se to dogodi. Moramo upamtiti da svrha naše politike nije potpuna i beskrajna bitka bez popuštanja. Ne. Svrha naša politike i rada nacije nije da potpirujemo sukobe nego da rješavamo probleme, jamčimo pravdu, svima damo pravednu priliku, unaprijedimo živote naših ljudi. Protivnici smo, ali nismo neprijatelji. Amerikanci smo”.

Odgovori