BIDEN OČEKUJUĆI POBJEDU: Protivnici smo, ali nismo neprijatelji, Amerikanci smo

Demokratski američki predsjednički kandidat Joe Biden obratio se javnosti iz Wilmingtona. Istaknuo je da ima prednost u Pennsylvaniji, Georgiji, Arizoni i Nevadi te da je na putu da osvoji više od 300 elektorskih glasova.

Izvor: Media servis

Iz njegovog govora vidljivo je da je uvjeren u svoju pobjedu.

“Na putu smo osvajanja i više od 300 elektorskih glasova. Pogledajte brojke na nacionalnoj razini, pobijedit ćemo u ovoj utrci s jasnom većinom. Nacija stoji iza nas. Imamo više od 74 milijuna glasova. To je više nego što je ijedan predsjednik imao u povijesti Sjedinjenih Američkih Država”.

“Moramo ostati smireni i pričekati da se svi glasovi prebroje. Dokazat ćemo da demokracija funkcionira”, rekao je Biden, a onima koji pokušavaju zaustaviti prebrojavanje glasova poslao sljedeću poruku:

“Nije me briga koliko jako to ljudi žele zaustaviti. Neću dopustiti da se to dogodi. Moramo upamtiti da svrha naše politike nije potpuna i beskrajna bitka bez popuštanja. Ne. Svrha naša politike i rada nacije nije da potpirujemo sukobe nego da rješavamo probleme, jamčimo pravdu, svima damo pravednu priliku, unaprijedimo živote naših ljudi. Protivnici smo, ali nismo neprijatelji. Amerikanci smo”.

Komentiraj

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *