TOMAŠEVIĆ PITAO PLENKOVIĆA: Zašto držite ljestve Milanu Bandiću?

Zastupnik platforme Možemo Tomislav Tomašević na aktualnom satu premijera je pitao zašto HDZ u Zagrebu i dalje pomaže Milanu Bandiću kao u slučaju glasovanja za javno-privatno partnerstvo za blok Badel koji su gradski HDZ-ovci žestoko kritizirali da bi ga najednom šutke prihvatili.

Izvor: Media servis

Tomaševića je zanimalo zašto nakon žestokih kritika zagrebački HDZ-ovci dali zeleno svjetlo za realizaciju malog projekta bloka Badel i otuđili imovinu Grada i 155 milijuna kuna vrijedno zemljište te odlučili da gradonačelnik Bandić može prenijeti na poduzeće u kojem Grad više neće imati upravljačka prava.

“Vi mislite da postoji neki dogovor predsjednika vlade i gradonačelnika oko nekog projekta u nekom zagrebačkom naselju? To je malo too much, to je malo previše. Tako biste vi možda trgovali s nekim gradonačelnikom da ste uz našoj poziciji. Stvari su takve da ona razina koja je nadležna donosi svoje odluke. Pitajte kolege tamo zašto su glasovali tako kako su glasovali”, rekao mu je Plenković.

“Ja ću vam dostaviti snimku vašeg gradskog zastupnika, koji na odborima žešće od oporbe kritizira projekt, a onda na sjednici skupštine cijeli HDZ šutke bez da su rekli zašto su promijenili mišljenje podrži taj projekt. Zašto ste promijenili mišljenje niste mi odgovorili”, rekao je nezadovoljni Tomašević.

Odgovori