PROSVJED ISPRED KB DUBRAVA: Nema dovoljno kisika, nema vode u bolesničkim sobama, nema dovoljno djelatnika ni respiratora

Točno u podne počeo je novi prosvjed djelatnika Kliničke bolnice Dubrava, svi zaposlenici izašli su iz bolnice, a oni koji nisu mogli napustiti radno mjesto stajali su na prozorima.

Izvor: Media servis

Kako je rekao Josip Ćurić, pomoćnik ravnatelja za kvalitetu, prosvjeduju jer se Covid bolesnici liječe u neadekvatnim uvjetima, jer istok Zagreba ostaje bez bolnice, te zato što su djelatnici bolnice frustrirani i demoralizirani:

“Zbog iznimne važnosti KB Dubrava u zdravstvenom sustavu RH pozivamo ministra da još jednom preispita svoju odluku o proglašenju KB Dubrava Covid-bolnicom.”

Nema dovoljno kisika, nema vode u bolesničkim sobama, nema dovoljno djelatnika ni respiratora, samo su neke od primjedbi zaposlenika bolnice.

Fadi Almahariq, neurokirurg, dao je podršku svojim kolegama:

“Branimo ovu bolnicu, ne od neprijatelja. Pandemija je tu i to je realnost. Ova ekipa koja radi ovdje je sposobna odraditi svoj posao pošteno i korektno, međutim kapaciteti ove bolnice, ne samo što se tiče respiratora, nego i kadrovski, jedna sestra ne može njegovati više od 20-30 pacijenata, teško nam je jer ne možemo nuditi našim pacijentima ono što smo nudili dosad.”

Komentiraj

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *